Slovensko má novú vládu! Je to PRVÁ VLÁDA Zuzany Čaputovej
01 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Zajtra Slovensko dostane novú vládu a bude to prvá vláda Zuzany Čaputovej. Bola to totiž prezidentka, ktorá povedala, že ak táto vláda neprijme termín predčasných volieb do júna, ona ju odvolá. V utorok, hneď po hlasovaní v parlamente, to pripomenul hlave štátu na sociálnej sieti predseda strany Život – NS Tomáš Taraba. Podľa poslanca by prezidentka mala rešpektovať svoje vlastné sľuby.

Každý príčetný Slovák vie, že to nerobia pre Slovensko!

Taraba sa na facebooku vyjadril k utorkovému hlasovaniu a pripojil aj viedeo. „Zajtra Slovensko dostane novú vládu a bude to prvá vláda Zuzany Čaputovej. Bola to totiž prezidentka, ktorá povedala, že ak táto vláda neprijme termín predčasných volieb do júna, ona ju odvolá. Myslím si, že patrí k základným výsadám tak vysokého štátneho funkcionára, štátneho činiteľa ako je prezident, aby rešpektoval svoje vlastné sľuby,“ skonštatoval v utorok Taraba.

Zuzana Čaputová sa ale rozhodla podľa jeho slov ponúknuť tejto vláde alternatívu, že môže bez mandátu parlamentu vládnuť do konca septembra. Dodal, že každý príčetný Slovák vie, že potrebujme urýchlene kompetentnú vládu, ktorá okolo seba nebude šíriť iba chaos. Potrebujú to občania, ale i podnikatelia a slovenský priemysel.

Zdroj: FB(@Tomáš Taraba) | Tomáš Taraba

Tomáš Taraba, foto: FB/Tomáš Taraba

„Potrebujeme vládu, ktorá bude mať ministrov, ktorí sa nielen veci rozumejú, ale budú mať aj politickú oporu, to čo dnes táto vláda nemá. Namiesto toho sa oni rozhodli desať mesiacov bez mandátu parlamentu vládnuť naďalej spôsobom ako vládli doteraz,“ zhrnul poslanec.

Dnešným dňom tak Zuzana Čaputová preberá plnopolitickú zodpovednosť za túto vládu, za všetky jej rozhodnutia, za všetok chaos, ktorý ju naďalej bude sprevádzať. Ako Taraba uviedol, Slovensko má vládu, ktorá sa neopiera ani o legitimitu medzi ľuďmi, ani o dôveru v parlamente a vznikla len preto, lebo Zuzana Čaputová sa rozhodla, že to tak chce.

Hlas-SD: Na schválenie júnového termínu CHÝBALI IBA HLASY SaS!
Na schválenie júnového termínu predčasných volieb chýbali iba hlasy strany SaS. Vyhlásil to líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini. Júnový termín (24. 6.) dával podľa strany štátnemu aparátu dostatok času pripraviť sa na predčasné voľby.... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Ešte osem mesiacov pri koryte

Predčasné voľby do Národnej rady (NR) SR sa budú konať 30. septembra tohto roka. Vyplýva to z uznesenia o skrátení volebného obdobia parlamentu, ktoré poslanci odsúhlasili v utorkovom hlasovaní. Zo 148 prítomných podporilo návrh 92 poslancov, proti bolo 54, zdržali sa dvaja.

Na termíne 30. september sa dohodli strany bývalej koalície OĽANO, Sme rodina, SaS a Za ľudí. Poslanci Smeru-SD navrhovali termín volieb 27. mája, poslanci pôsobiaci v mimoparlamentnom Hlase-SD zase 24. jún. Ani jeden z týchto dvoch návrhov nezískal dostatočnú podporu poslancov. Hnutie Sme rodina avizovalo, že podporí aj tieto termíny.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová však v decembri minulého roka vyhlásila, že považuje za potrebné, aby sa predčasné voľby konali ešte v prvom polroku 2023. Poukázala pritom na obmedzené vládnutie i nevyhnutnosť prípravy nového štátneho rozpočtu na aktuálny rok.

PREDČASNÉ VOĽBY sa na Slovensku konali TRIKRÁT. Raz vyhral Mečiar a dvakrát Fico
Predčasné voľby do Národnej rady (NR) SR sa budú konať 30. septembra tohto roka. Vyplýva to z uznesenia o skrátení volebného obdobia, ktoré poslanci odsúhlasili v utorkovom hlasovaní. V novodobej histórii samostatnej Slovenskej republiky sa... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme