Slovenské a poľské špeciálne sily podpísali memorandum o porozumení
01 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Velitelia Síl pre špeciálne operácie Ozbrojených síl (OS) SR Jaroslav Krám a Síl pre špeciálne operácie Poľska Slawomir Drumowicz podpísali v stredu v Žiline memorandum o porozumení. Vynikajúca vzájomná spolupráca sa podľa veliteľa slovenských špeciálov potvrdila na mnohých medzinárodných cvičeniach, spoločných výcvikoch a príprave pre Sily rýchlej reakcie NATO (NRF).

"Takisto aj počas nasadení, najmä v Afganistane. Dnes sme túto spoluprácu opätovne potvrdili podpísaním memoranda o porozumení. Veliteľstvo Síl pre špeciálne operácie Poľska patrí a bude patriť medzi hlavných partnerov Síl pre špeciálne operácie OS SR. Teším sa na budúcu spoluprácu," povedal Krám.

V memorande o porozumení je podľa neho ukotvená spolupráca naprieč celými špeciálnymi silami oboch krajín. "Od taktického stupňa až po operačné veliteľstvá, v detailoch sa venuje výcviku personálu komplexne, nielen operátorov. Zahŕňa aj súčinnostný výcvik, prípravu a školenie personálu, vzdelávanie, výmenu skúseností, výmenu špecialistov – dôstojníkov a poddôstojníkov špeciálnych síl. Ďalším bodom memoranda je nasadzovanie v Silách rýchlej reakcie NATO," priblížil veliteľ slovenských špeciálov.

Doplnil, že podpísané memorandum nahrádza doteraz platné memorandum, ktoré definovalo spoluprácu slovenských a poľských špeciálnych síl iba na taktickej úrovni.

Internetom koluje zoznam ministrov Čaputovej úradníckej vlády! VÝMYSLY, tvrdí palác (FOTO)
Šéf Súdnej rady SR Ján Mazák, Čaputovej partner Juraj Rizman či Ivan Mikloš v úlohe premiéra. To sú len niektoré mená zo zoznamu, ktorý v posledných hodinách koluje na internete. Pod hlavičkou Kancelárie prezidenta SR je na ňom vypísané kompletné... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme