Šéfka kyjevského daňového úradu SKONČILA! Je obvinená z MULTIMILIÓNOVÉHO PODVODU
01 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Obvinenia nasledujú po razii v jednom zo štyroch domov nemenovanej ženy v rámci protikorupčnej kampane Volodymyra Zelenského, informuje Guardian.

Razie v Kyjeve

 

Vedúca kyjevského daňového úradu bola obvinená z multimiliónového podvodu po razii v jednom z jej štyroch domov, zatiaľ čo  pokračuje kampaň Volodymyra Zelenského proti štátnej korupcii na Ukrajine.

Tento vývoj nastal v čase, keď sa ukrajinský prezident pripravuje na piatkový summit v hlavnom meste krajiny s vysokými predstaviteľmi EÚ, na ktorom sa bude diskutovať o možnom pristúpení k bloku 27 členských štátov.

Scott Ritter: Dokáže sa Európa oslobodiť spod nadvlády USA?
Najväčšou príležitosťou v roku 2023 je pre Európu prevziať kontrolu nad vlastnou bezpečnosťou a oslobodiť sa spod nadvlády USA. Existujú dva aspekty. Jednou z nich je príležitosť. Druhou je ochota. V rozhovore pre Global Times to skonštatoval... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Ukrajinský štátny úrad pre vyšetrovanie (SBI) vo vyhlásení uviedol, že úradujúca šéfka inšpektorátu, ktorá nebola menovaná, zneužila svoju „moc a úradné postavenie“ spolu s ďalšími členmi úradu.

Vyšetrovatelia tvrdia, že životný štýl ženy nezodpovedá jej deklarovaným príjmom ako vedúcej hlavného daňového úradu hlavného mesta. Hovorí sa, že vlastní tri byty v meste v celkovej hodnote 1 milión dolárov (811 640 libier), dom neďaleko Kyjeva v hodnote asi 200 000 dolárov a dve autá spolu v hodnote asi 150 000 dolárov.

Vyšetrovatelia prehľadávajú dom ženy

Vyšetrovatelia prehľadávajú dom ženy. Fotografia: Ukrajinský štátny úrad pre vyšetrovanie

Zistilo sa, že aj jej vodič má na svoje meno zaregistrované auto v hodnote 100 000 dolárov, hoci „príjem muža v posledných rokoch nepresiahol 8 000 dolárov“, tvrdí SBI.

Počas razie v dome ženy našli vyšetrovatelia aj hotovosť v hodnote 158 000 dolárov, 530 000 ukrajinských hrivien (11 647 libier) a 2 200 eur a množstvo drahých šperkov, značkového oblečenia a luxusných zlatých hodiniek. SBI zverejnila fotografie toho, čo označila ako záťah.