Petržalka je stále bez prednostu
01 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Druhou vicestarostkou Petržalky je Michala Kozáková, úrad je bez prednostu. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Starosta bratislavskej Petržalky Ján Hrčka má opäť dve zástupkyne. Doteraz neobsadený post druhej vicestarostky zastáva od februára Michala Kozáková. Zastrešovať bude najmä agendu nových i rozpracovaných projektov, rovnako tak investičné zámery. TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková. Prvou vicestarostkou je Iveta Jančoková.

"Investície ako také sú i v tomto ťažkom čase potrebnou súčasťou procesov, ktoré zabezpečuje samospráva na zvýšenie komfortu života svojich obyvateľov," skonštatovala Kozáková. Zamerať sa chce predovšetkým na projekty dôležité pre rozvoj zeleného sídliska.

Na miestnom úrade došlo aj k ďalším organizačným zmenám. Ich cieľom je šetrenie nákladov i snaha zefektívniť chod samosprávy v čase energetickej krízy či inflácie. Jedna z takýchto zmien nastala na poste prednostky, ktorú donedávna zastávala Petra Vančová. Tá sa presunula na pozíciu vedúcej kancelárie, právomoci prednostu vykonávajú od februára piati zo šiestich zástupcov prednostu, a to v závislosti od agendy.

Smer odkazuje Budajovi: Je to OBROVSKÁ hanba! ODVOLAŤ! Apelujú na Čaputovú
JE TO OFICIÁLNE - BUDAJ BOL AGENTOM ŠTB! Dočasne poverený minister životného prostredia Ján Budaj má čo vysvetľovať. Vďaka mravčej práci českého historika totiž vyplávala na povrch pravda o jeho minulosti. Toto je obrovská hanba, vyhlásil Fico. Čo... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

"K zmenám sme pristúpili s cieľom lepšie prerozdeliť agendu úradu vzhľadom na výkon či prípravu projektov v tejto rýchlej dobe a s dôrazom na funkčnejšie prepojenie jednotlivých útvarov," poznamenal Hrčka.

Šiesty post zástupcu zatiaľ obsadený nebol, starosta ho plánuje využiť podľa potreby a agendy, ktorú bude nutné zastrešiť pri prípadnom začlenení niektorej z organizácií mestskej časti priamo pod miestny úrad.

V rámci zmien organizačnej štruktúry boli zároveň niektoré referáty miestneho úradu presunuté a spojené s inými, premenované alebo úplne zrušené. Nová organizačná štruktúra úradu je spolu s kontaktnými údajmi zverejnená na webe mestskej časti.

Návrh na BLOKOVANIE webov poslanci vrátili na dopracovanie
Poslanci Národnej rady (NR) SR v stredu neposunuli do druhého čítania novelu zákona o kybernetickej bezpečnosti a vrátili ju navrhovateľovi na dopracovanie. Návrh hovorí, že Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) by opäť mohol mať možnosť blokovať... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme