Andrej Danko prosí opozíciu: Neriskujte!
31 | 01 | 2023 I Eka Balaskova

Predčasné voľby sú na Slovensku téma ostatných dní. V utorok popoludní v NR SR prebehne hlasovanie o ich termíne. V tejto súvislosti sa na sociálnych sieťach vyjadril aj predseda SNS, Andrej Danko. Ten vyzval parlamentné opozičné strany, aby s termínom predčasných volieb neriskovali.

"V hre" je totiž niekoľko termínov, kedy by sa mohli voľby konať - opozičné strany sú za čo najskorší termín, koaličné strany, najmä OĽaNO a Za ľudí sa snažia ich čo najviac oddialiť. Andrej Danko je však za to, že ak sa vôbec majú konať, tak opozícia by mala súhlasiť s 30. septembrom.

Výzva SNS

SNS vyzýva stranu Smer-SD a Hlas-SD, aby netaktizovali a podporili 30. 9. 2023 ako termín konania predčasných volieb do NR SR. Samozrejme, všetci si želáme voľby čo najskôr, v máji, alebo v júni. Lepší vrabec v hrsti, ako holub na streche - Sulík, Matovič a Kollár sú schopní 30. september nepodporiť. 

Riziko, že na konci dňa táto koalícia zahrá divadlo a voľby budú až vo februári 2024 je obrovské. Prosíme celú parlamentnú opozíciu - neriskujte!," uvádza Andrej Danko na svojej oficiálnej FB stránke. 

&set=a.403116571173408

Nevedia sa dohodnúť

Predseda SNS sa obáva oprávnene, bývalý koaličný štvorlístok sa totiž stále nevie dohodnúť na termíne predčasných volieb.

„Nedá sa fungovať tak, že čo platilo včera, už neplatí zajtra. Aj preto to v koalícii haprovalo, lebo neplatili dohody,“ skonštatoval Sulík. Na žiadnej zmene termínu sa tak nedohodli a po Sulíkovi to potvrdil aj predseda parlamentu. „S najväčšou pravdepodobnosťou bude termín predčasných volieb v septembri,“ uviedol Kollár s tým, že len na tento termín je dostatok hlasov.

Horúco do posledného momentu?
Vyzerá to tak, že horúco, že horúco bude do posledného momentu. Bývalý štovrlístok sa nevie dohodnúť dokonca ani v hraničnom termíne. Napriek dohode lídrov bývalej štvorkoalície na 30. septembri totiž teraz hnutie Sme rodina čoraz silnejšie tlačí... Čítať ďalej
31 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme