Takáč sa utkal s Budajom. Komentátorom bol Matovič
28 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Takáč považuje pokračovanie vlády až do septembra za neprijateľné! Pokračovanie vlády s vyslovenou nedôverou až do 30. septembra považuje  poslanec Richard Takáč (Smer-SD) za neprijateľné! Vyhlásil to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy, kde sa stretol s povaleným ministrom životného prostredia Jánom Budajom. Matovič to okomentoval opäť svojsky.

Smer-SD trvá na termíne volieb 27. mája

Dočasne poverený minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) potvrdil, že bývalé koaličné strany sa dohodli na septembrovom termíne volieb. Ten si podľa neho vyžaduje mobilizáciu demokratov.

Budaj si myslí, že je potrebné zrealizovať nevyhnutné reformy. "Občania musia dostať moderný štát a nie klientelistickú polomafiu, ktorá ovládne ešte aj prokuratúru a súdy," zdôraznil. Poukázal, že do politickej krízy sa dostali tesne po druhom výročí vlády, čo je podľa neho skoro. 

Dôvodom septembrového termínu je podľa Takáča získanie času, aby vládna koalícia pozatvárala opozičných predstaviteľov. Zároveň skritizoval koalíciu, ktorá podľa neho schvaľuje veci na poslednú chvíľu, teda "minútu po dvanástej". To podľa neho robila aj v minulosti, napríklad pri dohodách so zdravotníkmi. 

A JE TO OFICIÁLNE! Českým prezidentom je Petr Pavel
Českí voliči v piatok 27.1. a v sobotu rozhodovali o tom, či sa štvrtým českým prezidentom stane bývalý predstaviteľ českej armády a NATO Petr Pavel, alebo predseda hnutia ÁNO a bývalý premiér Andrej Babiš. Dvaja kandidáti Pavel vyhral prvé kolo... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Spektrum pravice a terajších koaličných strán je asi vo veľmi katastrofálnom stave, keď dokázali vzkriesiť Mikuláša Dzurindu

Budaja odmietol vyjadrenia Igora Matoviča (OĽANO), že by Smer-SD rokoval s nejakou politickou stranou o zmene volebného systému. Smer-SD si podľa neho myslí, že by to muselo byť na základe konsenzu všetkých politických strán.

Budaj nechcel komentovať politický projekt Mikuláša Dzurindu. "My dodržiavame štandardnú politickú kultúru, nič nebudeme odkazovať cez médiá," povedal. "Spektrum pravice a terajších koaličných strán je asi vo veľmi katastrofálnom stave, keď dokázali vzkriesiť Mikuláša Dzurindu," vyhlásil Takáč.

Smer-SD pôjde do nasledujúcich volieb samostatne, Takáč odmietol, že by išli s mimoparlamentnou SNS. 

Kotlebovo MEGA FAUX PAS: Šíril hoax, dostal poza uši! (VIDEO)
V piatok podvečer sa slovenským Facebookom začala šíriť správa, že policajný prezident je hospitalizovaný. Netrvalo dlho a sám Štefan Hamran na tento hoax zareagoval videom. Pôvodcom správy je stránka Mariána Kotlebu, predsedu ĽS NS. Kotleba sa... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Eka Balaskova

Matovič sa ujal slova na facebooku

"SMERák Takáč dnes v Sobotných dialógoch vyhlásil, že keď po voľbách vznikne vláda zo SMERu, HLASu a REPUBLIKY … tak “ROZVIAŽU POLÍCII A PROKURATÚRE RUKY” … oni si asi naozaj myslia, že ľudia na Slovensku sú všetci úplne hlúpi a trpia totálnou stratou pamäte," okomentoval sobotnú reláciu Matovič.

"Fico s Pellegrinim prenajali vedenie policajného zboru a NAKA priamo šéfovi nitrianskej mafie Bödörovi. Vyšetrovateľom bránili vyšetrovať rozkrádanie miliard eur zo spoločného, brali úplatky od mafie za nevyšetrovanie ich zločinov, predávali rozsudky a všetko za krytia zo strany špeciálneho aj generálneho prokurátora," uzavrel.

Čaputová V ŠTÁBE PAVLA zožala ovácie: „Zvíťazila nádej!“
Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová blahoželala Petrovi Pavlovi k zvoleniu za nového českého prezidenta. Na twitteri napísala, že sa teší na spoluprácu, spoločné stretnutia a iniciatívy. S gratuláciou prišiel aj nemecký prezident Frank-Walter... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme