Dzurinda: Ešte prasa ani po chlieve nebehá, už ho má podelené? (VIDEO)
29 | 01 | 2023 I Eka Balaskova

Informácie o tom, že chystá návrat do slovenskej politiky veľmi dlho zahmlieval. Ani sa im nebránil, ale ani ich nepotvrdzoval. V úzadí však na svojom návrate Mikuláš Dzurinda rozhodne pracoval. Komu to nebolo jasné doteraz, tak už nie je žiadna pochybnosť. Na svete je Modrá koalícia.

Jej členom bude aj "gorilí muž" - Mikuláš Dzurinda. Hoci sa na rebríčku dôveryhodnosti pohybuje na veľmi nízkych priečkach, on si vie predstaviť zo súčasného svojho tímu ľudí na jednotlivých ministerských postoch. Pochvaľuje si prácu Ivana Korčoka, ale aj Petra Schwarzbachera. Na Dzurindov návrat do politiky reagoval aj Ľuboš Blaha (Smer-SD).

Líder vyjde z konkláve

"Ja som takto zostavoval kandidátku. Ako líder SDKÚ som mal právo navrhnúť druhého, tak som aj urobil. Ale ktorýkoľvek člen predsedníctva, alebo prezídia, to boli tí kardináli, mohol urobiť protinávrh. Automaticky boli dva papieriky a mali sme vždy tajnú voľbu. Takto to šlo od toho druhého miesta až po to päťdesiate. Nejak tak sa k tomu lídrovi dopracujeme," hovorí Dzurinda, podľa ktorého by bol fajn líder aj Ivan Korčok, no ešte nevie, ako sa rozhodol. Takisto nekonkretizoval ani žiadne iné mená. "Oni musia povedať, ja by som sa necítil dobre. On je dobrý, on je modrý."

Slovenskí politici reagujú na Pavlovo víťazstvo
Českí voliči v piatok 27.1. a v sobotu rozhodovali o tom, či sa štvrtým českým prezidentom stane bývalý predstaviteľ českej armády a NATO Petr Pavel, alebo predseda hnutia ÁNO a bývalý premiér Andrej Babiš. S náskokom milión voličských hlasov voľby... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ešte však nič nie je isté

"Život ma naučil, že možno sa objaví meno, ktoré ešte možno ani nepoletuje v éteri. Dnes, keď sa pozriem na tých mojich tridsiatich šarvancov a dievčatá, alebo mladé dámy, ja už tam vidím. Nie každý bude minister, ale ja už tam vidím takéto typy," upozorňuje Dzurinda s tým, že každý z jeho tímu má na to, aby bol dôstojným poslancom. Presvedčili ho o tom stretnutia, na ktorých "simulovali politiku". 

Bude lídrom mimovládkar?

"Minule som naťahoval Schwarzbachera, že nič mu nechýba na lídra. Bol mojim hovorcom na ministerstve zahraničných vecí, má vynikajúce politické uvažovanie," chváli Dzurinda Petra Schwarzbachera. Tomu podľa Dzurindu neprekáža ani vek a moderátorka "ponúkla do hry" ďalšieho, ktorý sa páčil jej. 

"Neviem vám povedať meno, ale poznám metódu. Keď vydržíme v takejto peknej, skromnej, pri zemi držanej komunikácii, tie debaty s týmito mladými ľuďmi sú fascinujúce," poznamenáva Dzurinda, podľa ktorého sa práve z týchto, ako to on nazýva "simulácií politiky", narodí nový premiér.

Nedôveruje mu 70 percent oslovených

Podľa prieskumy agentúry Ipsos v nedôvere za Dzurindom sú v rebríčku len Matovič, Kotleba, Remišová a Danko. Dzurinda si veľmi praje druhú šancu pre modrú politiku. To, čo on urobil, považuje za neuveriteľný príbeh.

"Sám si kladiem otázku, či si to neprikrášľujem, ale keď teraz zavriem oči a pustím si celý ten príbeh tých ôsmich rokov, tak to bol Boží zázrak. A tomu by som chcel dať šancu znovu," hovorí oduševnene Dzurinda.

Takáč sa utkal s Budajom. Komentátorom bol Matovič
Takáč považuje pokračovanie vlády až do septembra za neprijateľné! Pokračovanie vlády s vyslovenou nedôverou až do 30. septembra považuje poslanec Richard Takáč (Smer-SD) za neprijateľné! Vyhlásil to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy, kde... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Nemáme byť zaujatí

Dzurindova vláda tiež čelila niekoľkým nemalým škandálom - doteraz nevysvetlené financovanie SDKÚ a jeho falošní darcovia, Gorila... Dzurinda očakáva, že všetci budú viac premýšľať.

"Pokúsime sa trošku vidieť veci menej zaujato, ako sme ich videli tých 15 rokov," myslí si Dzurinda, ktorý kebyto chcel veľmi odľahčiť, tak by sa z toho vyvliekol výhovorkou, že nie je líder, je len občan a teda má nejaké tie občianske práva, ktorých sa nemieni vzdať. Navyše do veľkej miery dvanásť rokov, počas ktorých sa zdržiaval mimo slovenskej politiky považuje za sabatikal (neplatené voľno, pozn.red.)

"Nebojím sa otázok a neprekážajú mi, aj keď samozrejme, keď ich budem počuť desiatykrát, tak mi to do istej miery prekážať bude, lebo kradne to čas iným témam," upozorňuje Dzurinda s tým, že hoci sa dnešní lídri chvália, že rozviazali ruky polícii, tak za jeho čias bol šéfom SISky jeho kamarát. SIS tieto kauzy ako otvorila, tak neskôr aj "pochovala".

www.youtube.com/watch?v=IC5Kp9GjG9U&ab_channel=Denn%C3%ADkN

Vojnový zločinec

O Mikulášovi Dzurindovi nemá vysokú mieru veľa Slovákov práve kvôli tomu, že "otvoril slovenské nebo" pre vojská NATO, vďaka čomu mohli bombardovať Belehrad. Ľuboš Blaha, podpredseda Smeru návrat Dzurindu prirovnal k príšere z hororu, ktorú hlavní hrdinovia zabijú ktorá ožije a ešte straší.

"Asi tak by sa dal charakterizovať comeback Mikuláša Dzurindu, krvavého mäsiara, ktorý sa pričinil o smrť srbských detí, keď NATO v 1999 bombardovalo Juhosláviu, aj o smrť vyše milióna ľudí v Iraku, kde plienili Američania. Spolu s ním," pripomenul Blaha Dzurindove rozhodnutia a postoje ešte počas jeho premiérovania.

Dzurinda predstavil základy Modrej koalície. GORILÍ ŠÉFKUCHÁR sa odrazu vracia do politiky! Blaha na ňom nenechal NITKU SUCHÚ
Expremiér Mikuláš Dzurinda predstavil základy strany Modrá koalícia. Urobil tak na piatkovej tlačovej konferencii. "Americká ambasáda už musí byť fakt zúfalá, že vyťahuje takéto múmie," okomentoval Dzurindov comeback do vrcholnej politiky... Čítať ďalej
28 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!