Bývalý novinár Lintner: Veď to už je znásilňovanie moci!
27 | 01 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Na začiatku v marci 2020 mala vládna koalícia jasnú ústavnú väčšinu 95 poslancov. V minulom roku v septembri už nemala ani základnú väčšinu 76 poslancov," pripomína bývalý novinár Ľubomír Lintner, ktorý je zároveň presvedčený, vládna koalícia sa rozložila sama. Ako? Vysvetľuje v príspevku na sociálnej sieti, zároveň sa pýta, či ide naozaj o pacientov v areáli Pinela.

"Vládnu koalíciu nerozložila opozícia. Ani novinári. A ani občania," myslí si bývalý novinár Lintner. Rozložila sa podľa neho sama, spôsobom výkonu moci.

"Skončilo sa to v polovici decembra vyjadrením nedôvery v parlamente s následným odvolaním prezidentkou. A namiesto toho, aby verejnosť videla riešenia, ktoré krajinu dovedú čo najskôr k predčasným voľbám, tak vníma snahu o predlžovanie provízória. Predčasné voľby čo najneskôr. Lebo neskôr ako 30. septembra by už naozaj nemali žiadny význam," myslí si Lintner.

Podľa neho, vládna koalícia nie je schopná ani odísť so cťou.

"Dnes sa objavil ďalší z nápadov, ktorý bývalú vládnu koalíciu už doslova spája s mečiarovským spôsobom vládnutia. Chce prísť s ďalšou novelou Ústavy, v ktorej chce posilniť kompetencie vlády, ktorej bola vyjadrená nedôvera v parlamente. Veď to už je znásilňovanie moci!" Vysvetľuje ďalej Lintner.

Do akého štádia rozkladu chce doviesť túto krajinu? Posilňovať kompetencie vlády, ktorej bola vyjadrená nedôvera? Pýta sa.

"Na túto snahu sa už nedajú nájsť žiadne slová vo sfére normálnosti. Naozaj, pacienti v areáli Pinela," konštatuje v príspevku na sociálnej sieti.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik