Bývalý novinár Karol Farkašovský: Inteligent to pochopí, netlačí sa tam, kde ho evidentne nechcú
26 | 01 | 2023 I Eka Balaskova

"Drahí ministri a ministerky sa zrejme stali mentálnymi obeťami vlastnej deštrukcie, keď už nie sú schopní „citlivo“ vnímať čo sa tu deje. Nikomu nechýbate...," Citát Karol Farkašovský, bývalý novinár a politik.

Zatiaľ, čo sa naša vláda správa, akoby si ani nevšimla svoj vlastný pád, novinár Karol Farkašovský píše o potrebe zorganizovať predčasné voľby v čo najskoršom termíne.  Dáva tým za pravdu opozičnej strane Smer-SD, ktorá septembrový termín volieb odmieta akceptovať.

Farkašovský poukazuje na to, že vláda zrejme nepochopila to, že parlament ju ešte v decembri odvolal a až nedôstojným spôsobom hľadá možnosti, ako všemožne získať podporné hlasy, prípadne oddialiť konanie predčasných volieb. Robert Fico (Smer-SD) preto ich termín navrhuje už na máj. 

Kde nechýbaš, nezavadzaj

Farkašovský hovorí o červenej karte pre vládnu koalíciu, ktorá ju evidentne nepochopila.

"Inteligent to pochopí. Samozrejme, že sa netlačí tam, kde ho evidentne nechcú. Ale hlupákovi je to jedno. Ten sa bude zubami nechtami držať aj keď ho nechcú, lebo mu chýbajú základy slušnosti. Keď to však nejde, hlupáka treba vyhodiť,"myslí si Farkašovský.

Paralela

"Videli ste už zamestnanca vo výpovedi pre neschopnosť, ktorého nechá firma ešte 10 mesiacov nečinne sedieť a s plným platom? No takú firmu určite nenájdete. A normálny zamestnanec by radšej zutekal, než by sa tam mal trápiť a sám seba psychicky deptať," uvádza Farkašovský príklad, ktorý hneď prenáša do politiky.

"V politickej paralele dosaďme namiesto firmy Verejnosť. Tá slovenská jasne a dlhodobo dáva najavo, že už nechce ani len torzo tejto vládnej koalície. Napokon bodku za neslávnym pôsobením kabinetu dal parlament. Jednoznačne, nespochybniteľne a definitívne,"odkazuje tvrdo novinár a politik.

Pred mesiacom padla vláda

"Už len v zmysle zákona dodýchava, kým občania znova nerozdajú karty v predčasných voľbách. A občania to chcú urobiť rýchlo, bezodkladne. Majú na to právo. Tak ako môžu voliť, treba im umožniť aj právo odvolať neschopných predstaviteľov moci," školí Farkašovský koalíciu v princípoch demokracie.

PRVÁ NÁTLAKOVÁ AKCIA SAMOSPRÁV NA VLÁDU „Mestám a obciam zhasína nádej, chystajú protest!"
V pondelok 30. januára 2023 mestá a obce zhasnú na pol hodinu verejné osvetlenie a takto budú vláde signalizovať nespokojnosť. Protest bude mať názov: „Mestám a obciam zhasína nádej.“ Komora miest ZMOS preto schválila, a na všetky mestá a obce... Čítať ďalej
25 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Oni citlivo nevnímajú

"Fakty sú jasné každému priemerne vzdelanému a rozhľadenému človeku. Len tým, ktorých sa nedôvera parlamentu i občanov priamo týka, to akosi nejde do hlavy. Drahí ministri a ministerky sa zrejme stali mentálnymi obeťami vlastnej deštrukcie, keď už nie sú schopní „citlivo“ vnímať čo sa tu deje. Nikomu nechýbate...," konštatuje bývalý novinár. Namiesto toho, aby si vláda priznala chyby a so zvyškami dôstojnosti odišla podľa neho rieši zhľadúvanie podpisov a odďaľujú termín predčasných volieb. 

Po dôstojnosti ani stopa

"Keďže to dôstojné riešenie premeškali, ostáva už iba vrcholne nedôstojné, trápne až potupné – doslova vyhodenie na dlažbu. Vznikne však malý problém - ich už nechcú ani len na ulici," uzatvára Farkašovský.

Už júnový termín je neskoro

Robert Fico (Smer-SD) v stredu na tlačovej besede upozornil, že ak by sa konali predčasné voľby v septembri, čaká Slovensko množstvo problémov. Smer preto mieni navrhnúť skorší termín volieb.

"Termín 20. máj je ideálny pre všetkých aj preto, lebo v lete by sa vláda mohla sústrediť na spracovanie nového štátneho rozpočtu, ktorý musí prejsť radikálnymi zmenami. Leto by sa dalo využiť aj na rokovanie o novom programovom vyhlásení vlády," povedal na tlačovej besede Fico.

Smer-SD navrhne termín predčasných volieb na 20. mája
Opozičný Smer-SD navrhne termín predčasných volieb do Národnej rady (NR) SR na 20. mája. Naďalej odmieta konanie volieb až v septembri. Uviedol to predseda Smeru-SD Robert Fico na stredajšej tlačovej konferencii. Už júnový termín je... Čítať ďalej
25 | 01 | 2023 | Diana zaťková/TASR

Zmena Ústavy schválená

Poslanci NR SR schválili v stredu zmenu ústavy v súvislosti s predčasnými voľbami. Skrátiť volebné obdobie parlamentu bude možné uznesením, na ktorého schválenie bude potrebných aspoň 90 hlasov poslancov. Novela obsahuje aj zakotvenie princípu pomerného zastúpenia volebného systému a jedného volebného obvodu pre voľby do NR SR v ústave, čo bolo podmienkou OĽaNO.

O termíne predčasných volieb by mohol parlament rokovať už 26. 1.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!