Pápež vymenoval nového pomocného biskupa Bratislavskej eparchie
24 | 01 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Pápež František vymenoval v pondelok v Ríme nového pomocného biskupa Bratislavskej eparchie.

Stal sa ním vladyka Milan Lach, SJ, doterajší sídelný biskup Eparchie Parma pre Ruténov (USA), ktorému bolo pridelené titulárne sídlo Ostracine. Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS) o tom informuje na svojej webstránke.

Milan Lach SJ je rodákom z Kežmarku. V roku 2013 ho pápež František vymenoval za pomocného biskupa pre Prešovskú archieparchiu a titulárneho biskupa ostrazinského.

V roku 2017 ho vymenoval za apoštolského administrátora gréckokatolíckej eparchie Parma v USA, ktorá patrí do Pittsburghskej metropolitnej cirkvi sui iuris v USA. O rok neskôr ho pápež menoval za biskupa Ruténskej (gréckokatolíckej) eparchie Parma v USA.

NECHUTNÉ VIDEO len pre PLNOLETÝCH! Slovenské médiá sa predviedli v plnej paráde
Kým si toto pustíte, prosím, sadnite si. Pretože vám príde zle! Takto okomentoval podpredseda Smeru Ľuboš Blaha situáciu, ktorá nastala po nedeľnej tlačovej besede jeho strany k výsledkom referenda. Nastalo šokujúce odhalenie. V krátkom videu totiž... Čítať ďalej
23 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!