MF chce jednotnú maďarskú kandidátku, Aliancia ďalšiu volebnú stranu odmieta
23 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Maďarské fórum (MF) má záujem vytvoriť jednotnú maďarskú kandidátku v podobe volebnej strany. Okrem predstaviteľov Aliancie chce dať na nej priestor aj ostatným politicky angažovaným predstaviteľom maďarskej národnosti. Aliancia nevylučuje, aby sa na jej volebnej listine objavili aj kandidáti MF. Vytvorenie ďalšej volebnej strany a zoznamu však považuje za neprijateľné a mätúce. Vyplýva to zo stanovísk strán.

"Cieľom (jednotnej maďarskej kandidátky) je maximalizovať voličskú podporu na juhu Slovenska pre maďarskú kandidátku stojacej na správnej strane a pripravenej na spoluprácu s demokratickými stranami," uviedol predseda MF Zsolt Simon.

Simon absolvoval minulý týždeň podľa svojich slov prvé rokovania s podpredsedom Národnej rady SR a predsedom strany Nova Gáborom Grendelom, aj delegáciou strany Aliancia. Osloviť plánuje aj bývalú štátnu tajomníčku ministerstva školstva Moniku Filipovú, ako aj okresných a krajských predsedov slovenských demokratických politických strán z južných okresov Slovenska.

Starosta mestečka ROZHNEVAL celé Slovensko: Má o 500 eur vyšší PLAT ako Heger!
Schválenie platu novozvolenému primátorovi Šiah Pálovi Zacharovi (Aliancia) vyvolalo vlnu nespokojnosti obyvateľov mesta. Tí aktuálne podpisujú petíciu za prijatie uznesenia, ktorým poslanci zrušia pôvodné uznesenie týkajúce sa platu primátora.... Čítať ďalej
09 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Aliancia rokovania s MF potvrdila, ďalšie je v pláne začiatkom februára. "Strana Szövetség-Aliancia vznikla v záujme čo najširšej jednoty a jej brány, okrem extrémistov, sú otvorené pred každým, kto skutočne chce pomôcť našej komunite a pracovať pre naše regióny. Preto nevylučuje, aby sa na jej volebnej listine objavili aj kandidáti MF," uviedla pre TASR hovorkyňa strany Klára Magdeme.

Aliancia však odmieta vytvorenie ďalšej volebnej strany. Ako poukázala, jednotné zastúpenie Maďarov v miestnych a župných zastupiteľstvách po posledných voľbách už úspešne funguje. Pripomenula, že Aliancia vznikla po náročných rokovaniach z troch strán - Strana maďarskej komunity, Most-Híd a Spolupatričnosť, ktoré v zjednotenej strane fungujú prostredníctvom platforiem.

Ako by dopadli voľby v januári? Sociálna demokracia na prvých priečkach
Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali v januári, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 17,6 percenta. Nasleduje Smer-SD s 15,9 percenta a Progresívne Slovensko (PS) s 13,2 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu TV Joj Na... Čítať ďalej
20 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!