GALÉRIA: ÚVZ SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov
23 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na viacero nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii (EÚ). Do systému Safety Gate/RAPEX (systém EÚ na rýchlu výmenu informácií o nebezpečných nepotravinových výrobkoch) ich nahlásili kontrolné orgány v Taliansku, v Českej republike a vo Francúzsku. Môžu sa nachádzať aj na Slovensku. TASR o tom informoval Marek Eliáš z komunikačného odboru úradu.

Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR

ÚVZ upozorňuje na viaceré parfumy značky Mavi profumi, parfumy značky Jamè Parfum, viaceré toaletné vody, parfumy, ako aj parfumovanú vodu značky Glamour profumi. Orgány nahlásili tiež toaletnú vodu značky Real Time, parfum značky Byblos, parfum značky Creation lamis a toaletnú vodu pre ženy značky Comin parfum. Nebezpečné môžu byť aj výrobky po holení značky Intesa, penové tužidlo na vlasy značky Splend'or, aromatické parfumy značky Tesori d'Oriente, toaletná voda značky Gordano Parfums a výrobok na bielenie pokožky značky Orlane.

Nahlásené výrobky obsahujú zakázané látky, čo je v rozpore s európskym nariadením.

Polícia zakročila voči agresorovi, ktorý dlhé roky týral svoju rodinu
Muž spod Tatier mal dlhé roky týrať svoju rodinu, polícia ho obvinila. O prípade informovala krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku obvinil 52-ročného muža zo... Čítať ďalej
23 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!