GALÉRIA: "Borey", "Cisár Alexander III" a "Biele labute": Aké zbrane dostane ruská armáda v roku 2023?
23 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Počas konferenčného hovoru v januári ruský minister obrany Sergej Šojgu uviedol, že je potrebné neustále analyzovať skúsenosti ruskej armády v Sýrii a na Ukrajine a na základe toho plánovať dodávky vojenského materiálu. V roku 2023 dostane ruská armáda nové nosiče strategických rakiet, odpaľovacie zariadenia s medzikontinentálnymi balistickými raketami (ICBM) a nové ručné zbrane.

Útočná puška AK-12
Útočná puška AK-12
@reprofoto Lenta
Prieskumný a útočný vrtuľník Ka-52
Prieskumný a útočný vrtuľník Ka-52
@reprofoto Lenta
Raketový komplex "Avangard" pred inštaláciou do štartovacej šachty
Raketový komplex "Avangard" pred inštaláciou do štartovacej šachty
@reprofoto Lenta
Štart rakety "Sarmat"
Štart rakety "Sarmat"
@reprofoto Lenta
Transportný a spúšťací kontajner komplexu Yars
Transportný a spúšťací kontajner komplexu Yars
@reprofoto Lenta
pištoľ "Boa"
pištoľ "Boa"
@reprofoto Lenta
Nosič strategických rakiet Tu-160M
Nosič strategických rakiet Tu-160M
@reprofoto Lenta
Jadrová ponorka "cisár Alexander III"
Jadrová ponorka "cisár Alexander III"
@reprofoto Lenta
Útočná puška AK-12
Prieskumný a útočný vrtuľník Ka-52
Raketový komplex "Avangard" pred inštaláciou do štartovacej šachty
Štart rakety "Sarmat"
Transportný a spúšťací kontajner komplexu Yars
pištoľ "Boa"
Nosič strategických rakiet Tu-160M
Jadrová ponorka "cisár Alexander III"
Nosiče rakiet Tu-160M

V roku 2023 dostane diaľkové letectvo vzdušných síl ( VKS) Ruska tri bombardéry Tu-160M ​​​​. V januári minulého roka vzlietol prvý strategický raketový nosič Tu-160M ​​postavený v Rusku od základu a v decembri bol na lietadle ukončený program továrenských testov. V tom istom mesiaci vzlietla ďalšia Biela labuť po modernizácii. Rostec oznámil, že modernizovaný bojovník Tu-160M ​​​​a prvé lietadlo vyrobené v rámci programu na reprodukciu raketových nosičov boli presunuté na letovú testovaciu stanicu.

Aktualizované lietadlo dostalo novú avioniku, ako aj motory NK-32-02. Základná verzia lietadla so štyrmi motormi a variabilným zametacím krídlom unesie až 45 ton užitočného zaťaženia vrátane rakiet Kh-101 a Kh-555. Tu-160 vyvinie maximálnu rýchlosť až 2230 kilometrov za hodinu.

Rusko VARUJE: Ukrajinci ZAPLATIA za západné tanky!
Kremeľ varoval, že obyvatelia Ukrajiny „zaplatia“, ak sa Západ rozhodne poslať tanky na podporu Kyjeva, informuje Guardian. Nemecko tvrdošijne odmieta prijať rozhodnutie, pretože čelí silnému diplomatickému tlaku, aby poslalo svoje tanky Leopard... Čítať ďalej
23 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Nový "Borey-A"

Koncom decembra bol spustený jadrový podmorský krížnik „Cisár Alexander III“ projektu 955A „Borey-A“. Nosičom rakiet sa stala siedma ponorka projektu 955 a štvrtá postavená podľa modernizovaného projektu 955A. Hlavný veliteľ ruského námorníctva, admirál Nikolaj Evmenov , oznámil , že námorníctvo dostane jadrovú ponorku cisára Alexandra III v roku 2023.

"Emperor Alexander III" môže niesť 16 balistických rakiet Bulava na tuhé palivo. Tieto ICBM môžu manévrovať v hornej časti, čím sa znižuje pravdepodobnosť, že ich zachytia systémy protiraketovej obrany (ABM). Jadrová ponorka tiež dostala šesť 533 mm torpédometov. Ponorky projektu 955 a 955A boli vyvinuté špecialistami z Rubin Central Design Bureau for Marine Engineering .

"Yars"

Strategické raketové sily (RVSN) v roku 2023 dostanú 22 odpaľovacích zariadení s ICBM vrátane rakiet Yars. V decembri veliteľ strategických raketových síl, generálplukovník Sergej Karakaev , povedal , že prezbrojenie mobilných pozemných raketových systémov Yars bude dokončené v roku 2023 uvedením ďalšieho raketového pluku Bologovského formácie do bojovej služby. .

Strategický raketový systém RS-24 Yars s ICBM na tuhé palivo je modifikáciou komplexu Topol-M. Raketový komplex s doletom až 12-tisíc kilometrov dostal nové prostriedky na prekonávanie protiraketovej obrany. "Yars" je považovaný za najmasívnejší raketový systém strategických raketových síl. Jeho mobilná verzia môže zaútočiť odkiaľkoľvek na trase hliadky.

Hypersonický Avangard

Aj tento rok Rusko dostane odpaľovacie zariadenia s medzikontinentálnymi balistickými raketami komplexu Avangard, vybavené hypersonickými hlavicami. Môžu manévrovať a pohybovať sa vysokou rýchlosťou, čím prekonávajú systém protiraketovej obrany. Publikácia v japonskom časopise Shukan Gendai naznačila , že včasné zadržanie Vanguardu nebolo možné.

Rýchlosť plánovacích blokov "Vanguard" je asi 7,5 kilometra za sekundu. Vďaka tomu je takmer nemožné ho poraziť pomocou systémov protiraketovej obrany. V decembri nastúpil druhý pluk Avangard do bojovej služby v Orenburgskej raketovej divízii strategických raketových síl .

Žiadna IZOLÁCIA Ruska SA NEKONÁ! Južná Afrika, Rusko a Čína plánujú spoločné manévre a Afrika sa búri proti Európe
Po cvičení v Bielorusku tu máme cvičenie oveľa podstatnejšie! Protieurópske sankcie, ktoré niekto úplne mylne nazýva sankciami protiruskými, boli a stále sú namierené predovšetkým na zničenie európskej prosperity! Pomýlený Brusel Nekoná sa nič z... Čítať ďalej
23 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

"Sarmat"

V roku 2023 dostanú strategické raketové sily odpaľovacie zariadenia s medzikontinentálnymi balistickými raketami RS-28 Sarmat. Ruský minister obrany Sergej Šojgu oznámil začiatok prác na rozmiestnení ICBM na rozšírenom zasadnutí rady rezortu obrany .

Komplex RS-28 Sarmat bol vyvinutý ako náhrada za sovietsky komplex R-36M2 Voevoda. Nová raketa sa vyznačuje skrátenou aktívnou časťou dráhy. Výbava rakety Sarmat zahŕňa niekoľko desiatok druhov užitočného zaťaženia, čo jej umožňuje zasiahnuť ciele takmer kdekoľvek na Zemi. Táto strela môže niesť hypersonické klzáky.

Ka-52M

Prieskumný a útočný vrtuľník Ka-52

Začiatkom januára zdroj agentúry TASS informoval , že modernizované prieskumné a útočné vrtuľníky Ka-52M vstúpili do služby ruskej armády. Armáde bolo odovzdaných asi desať vozidiel, ktorých dodávky budú pokračovať počas celého roka. Neskôr sa zistilo , že ruské vzdušné sily použili Ka-52M ako súčasť špeciálnej operácie na Ukrajine. Vrtuľníky sú vybavené vysoko presnými raketami "Produkt 305".

Modernizovaná verzia Ka-52 sa od základného modelu líši novými palubnými systémami. Vrtuľník dostal systém sledovania stavu konštrukcie a nový zameriavací systém, ktorý umožňuje zvýšiť dosah detekcie a rozpoznávania cieľov v noci. Predpokladá sa tiež, že Ka-52M bol vybavený kompozitnými lopatkami s vyhrievacím prvkom a vylepšeným systémom protivzdušnej obrany, ktorý chráni vozidlo pred prenosnými systémami protivzdušnej obrany (MANPADS).

Seriál "Boa constrictor"

V roku 2023 začne Iževský mechanický závod sériovú výrobu najnovších pištolí 6P72 Udav. Aj tento rok sa začnú dodávky „Boas“ v novej konfigurácii s tlmičom do ruských ozbrojených síl . Od roku 2020 dostala ruská armáda tri pilotné série pištolí.

Samonabíjacia pištoľ s komorou 9 x 21 mm bola vyvinutá odborníkmi z Ústredného výskumného ústavu presného strojárstva . Udav dostal nový dizajnový zásobník s kapacitou 18 nábojov, ktorý umožňuje vizuálne alebo hmatom určiť, koľko munície v ňom zostáva. "Boa" môže používať náboje s guľkou so zvýšenou penetráciou, ktorá vám umožňuje prepichnúť nepriestrelné vesty druhej triedy ochrany.

Vylepšený AK-12

V lete 2022 sa zistilo , že útočná puška AK-12 bola vylepšená na základe skúseností získaných počas špeciálnej operácie. Zástupcom ministerstva obrany bol predvedený prototyp guľometu. Podľa prezidenta skupiny spoločností Kalašnikov Alana Lushnikova sa guľomet začne vyrábať v roku 2023.

Predpokladá sa, že modernizovaná verzia AK-12 dostane obojstrannú vlajku prekladateľa-poistka a stratí režim streľby v pevných dávkach. Vylepšená verzia bude vybavená neodnímateľným tlmičom-kompenzátorom blesku, novým predlaktím a zadkom so zdvíhacou lícnicou.

Poľské vojnové svaly stále silnejú
Poľský premiér hovorí o novej koalícii bez Nemecka. Morawiecki vyzval na vytvorenie novej koalície bez Nemecka, na presun tankov do Kyjeva. My rozhodneme! Ak Nemecko nebude súhlasiť s vyslaním tankov Leopard na Ukrajinu, Poľsko je pripravené... Čítať ďalej
22 | 01 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!