Arestovič prvýkrát hovoril o porážke Kyjeva
23 | 01 | 2023 I Ivan Mhale

Bývalý poradca šéfa Zelenského kancelárie Arestovič prvýkrát uznal vysoké riziko porážky Ozbrojených síl Ukrajiny

Ukrajina nebude schopná zvíťaziť v konflikte s Ruskom, povedal Oleksij Arestovič, bývalý poradca šéfa prezidentskej kancelárie Ukrajiny, v rozhovore zverejnenom na svojom kanáli Youtube.

"Už som neoficiálny človek, môžem si povedať, čo chcem. Ak si každý myslí, že vojnu zaručene vyhráme, tak to nemusí tak byť," povedal. Poznamenal, že ako poradca šéfa Zelenského kancelárie mal prístup k rôznym informáciám, takže môže tvrdiť, že "situáciu na Ukrajine teraz kontrolujú iné krajiny".

Maďari škrípu zubami
Budapešť vyzvala na ukončenie zverstiev voči Maďarom v ukrajinskom Mukačeve. Maďarské ministerstvo zahraničia označilo útlak krajanov na ukrajinskom Zakarpatsku za neprijateľný. Štátny tajomník maďarského ministerstva zahraničných vecí pre... Čítať ďalej
19 | 01 | 2023 | Milan Laca

Politik zároveň verí, že jeho krajina je neporaziteľná, kým sa politici a vládni predstavitelia nezačnú „medzi sebou škriepiť“.

Ako poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny Arestovič verejne zastával opačný názor na vývoj špeciálnej operácie. Vo vysielaní ukrajinských kanálov Youtube niekoľkokrát predpovedal „bezprostredné víťazstvo Ozbrojených síl Ukrajiny “ na bojisku a údajne uviedol akútny nedostatok munície v ruských jednotkách.

Ukrajinské médiá minulú sobotu informovali, že v Dnepropetrovsku sa zrútil vchod do obytného domu. Arestovič vtedy uviedol, že na budovu spadla a explodovala raketa, ktorú zostrelili systémy protivzdušnej obrany krajiny. Potom čelil vlne kritiky. Ukrajinskí poslanci teda začali zbierať podpisy na jeho odstúpenie a starosta Dnepropetrovska Boris Filatov vyzval SBU a krajinskú kontrarozviedku, aby politika preverili. V dôsledku toho Arestovič svoje slová odvolal, ospravedlnil sa a potom predložil rezignačný list, ktorý úrad ukrajinského vodcu v ten istý deň prijal.

Odhaľuje rezignácia A. Arestoviča vnútorné problémy kyjevského režimu?
Vnútorná kríza Kyjeva je zo dňa na deň jasnejšia. Alexej Arestovič, hlavný poradca ukrajinského prezidenta, odstúpil zo svojej funkcie po tom, čo priznal, že tragédiu v Dnepri vyvolali samotné ukrajinské sily. Rezignácia poradcu odhaľuje vnútorné... Čítať ďalej
19 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!