Ukrajinci budú trénovať na Leopard 2 v Poľsku. A na imaginárnych tankoch asi budú bojovať doma
21 | 01 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Ukrajinské sily budú trénovať na bojových tankoch Leopard 2 v Poľsku, povedal ukrajinský minister obrany Oleksii Reznikov, napriek tomu, že sa spojencom nepodarilo dosiahnuť dohodu o dodávke vozidiel nemeckej výroby do Kyjeva.

Trénovať treba

"Autoškola" na Leopardy trvá rok, ale aj keby tieto tanky chceli Nemci na Ukrajinu dodať dnes, schladila ich spoločnosť, ktorá bojové vozidlá vyrába. Najbližšia dodávka je totiž možná až v roku 2024. Takže budú aspoň preventívne trénovať.

Reznikov hovoril pre Hlas Ameriky v ukrajinskom jazyku po tom, čo sa zúčastnil na stretnutí na americkej leteckej základni Ramstein v Nemecku, kde partneri Ukrajiny neprijali rozhodnutie o odovzdaní tankov. Nemecko, ktoré vyrába tanky Leopard, by muselo schváliť akýkoľvek presun.

Vojna bude možno do 2024, 2025, 2026....2070...kto vie? Optimistický minister obrany Ukrajiny...veď čím dlhšia vojna, tým viac tečie do jeho rezortu

Reznikov prekvapivo označil rozvoj vzdelávania za prelomový, pričom úspech pripisuje úsiliu Poľska. "Začneme týmto a potom sa posunieme ďalej," citoval Voice of America Reznikov optimistický prístup k tomu, že Leopardy budú "možno" k dispozícii v roku 2024.

Reznikov v nadväznosti na predchádzajúce vyjadrenia ukrajinských predstaviteľov povedal, že dúfa, že Nemecko dospeje k rozhodnutiu o tankoch. "Vidím to optimisticky," dodal. "Pretože bol urobený prvý krok - začneme výcvikové misie na Leopard 2."

Reznikov predtým na Twitteri vyjadril vďačnosť nemeckej vláde a ľudu za ich vojenskú pomoc a pohostinnosť.

A Európa iba platí a platí....

Ako strážia Putina! (VIDEO)
V blízkosti Putinovej rezidencie v Moskve inštalovali protileteckú obranu. Asi 10 kilomerov od rezidencie ruského prezidenta Vladimira Putina v Moskve umiestnili komplex protivzdušnej obrany.. Informuje o tom "Meduza", s odkazom na kanál Siren... Čítať ďalej
21 | 01 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme