Referendum: Volebnú okrskovú komisiu v Nitre pobavil 19-mesačný papagáj Charlie
21 | 01 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Sobotné referendum v krajských mestách Nitra a Trnava je pokojné a bezproblémové. Policajti priebežne počas celého dňa monitorovali situáciu v jednotlivých okrskoch, zasahovať však nemuseli. 

Hovorca Nitry Tomáš Holúbek potvrdil, že v meste sa účasť pohybuje do 30 percent. Podľa hovorkyne mesta Trnava Veroniky Majtánovej volebná účasť vo večerných hodinách dosahovala v Trnave zhruba 23 percent.

Spestrením pre volebnú okrskovú komisiu v 19. okrsku v Nitre bola volička, ktorú sprevádzal 19-mesačný papagáj Charlie. V Nitre sa môže v referende vyjadriť 63.585 oprávnených voličov. Zriadených je 72 volebných okrskov. O voľbu zo zahraničia požiadalo šesť ľudí, mesto vydalo 416 hlasovacích preukazov.

V Trnave je zapísaných 51.316 oprávnených voličov, zriadených je 25 volebných okrskov. Mesto vydalo 237 volebných preukazov.

Tieto dni ukázali, aká je Čaputová ľudsky FALOŠNÁ, politicky ZBABELÁ a osobnostne NEZRELÁ
OD HLAVY ŠTÁTU NEOČAKÁVAM OBČIANSKY POSTOJ, ALE ŠTÁTNICKÝ VZOR! Skonštatoval to vo svojom statuse na sociálnej sieti historik a politický analytik Eduard Chmelár. Reagoval tak na vyjadrenia hlavy štátu na práve prebiehajúce referendum. Názor... Čítať ďalej
21 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme