Tieto dni ukázali, aká je Čaputová ľudsky FALOŠNÁ, politicky ZBABELÁ a osobnostne NEZRELÁ
21 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

OD HLAVY ŠTÁTU NEOČAKÁVAM OBČIANSKY POSTOJ, ALE ŠTÁTNICKÝ VZOR! Skonštatoval to vo svojom statuse na sociálnej sieti historik a politický analytik Eduard Chmelár. Reagoval tak na vyjadrenia hlavy štátu na práve prebiehajúce referendum.

Názor Eduarda Chmelára vám redakcia HD prináša v plnom znení.

Pomýlená Čaputová

Zuzana Čaputová v nedávnom rozhovore pre denník Sme arogantne vyhlásila, že sa nebude „trápiť ilúziou dialógu s človekom, ktorý to má hodnotovo úplne opačne usporiadané“. Poprela tým nielen samotný zmysel dialógu, ale aj to, čo vytrvalo hlása pápež František, o ktorého si tak často obtiera ústa. Nikdy nemôžeme dosiahnuť porozumenie, tobôž nie zjednotenie spoločnosti, ak sa budeme uzatvárať vo svojich ideologických skupinách a názorových bublinách. Iba rozhovor alebo dokonca aj kultivovaná polemika s názorovým oponentom nás môže niekam posunúť. Táto osoba však svojich oponentov ostrakizuje, opozíciu ignoruje, kritikov sa pokúša umlčať volaním po cenzúre, vyzdvihuje politických hulvátov ako je Jaro Naď, a popri tom neúprimne recituje o potrebe dialógu a odstránenia nenávisti.

Tieto dni ukázali, aká je Zuzana Čaputová ľudsky falošná, politicky zbabelá a osobnostne nezrelá. Už jej vyhlásenie spred niekoľkých týždňov, že nebude ľudí vyzývať k účasti na referende, som považoval za vážne zlyhanie v jej povinnostiach vyplývajúcich z funkcie. No ak má potrebu ešte deň pred referendom oznámiť verejnosti, že sa na referende nezúčastní a označiť to za svoj občiansky postoj, považujem to za politickú bezohľadnosť, ktorá ju ako prezidentku diskvalifikuje. To je podobný prešľap, ako keby prezidentka v parlamentných voľbách odporučila, koho treba voliť a nazvala to svojím občianskym postojom.

Prezidentka zlyhala hneď niekoľkokrát

Od hlavy štátu neočakávame jednostranné občianske postoje, ale nadstranícky občiansky vzor. Ako prezidentka, ktorá má podľa ústavy zabezpečovať svojimi rozhodnutiami riadny chod ústavných orgánov, niekoľkonásobne zlyhala.

Po prvýkrát, keď vyhlásila referendum za stranícku akciu, čím vyjadrila svoje pohŕdanie pätine slovenských voličov.

Po druhýkrát, keď oznámila, že referendum bude bojkotovať, čím vyjadrila pohŕdanie ústavným inštitútom priamej demokracie.

A po tretíkrát, keď si ako Pilát umyla ruky a vyhlásila, že ako prezidentka urobila všetky potrebné kroky, aby predčasné voľby mohli byť v čo najkratšom termíne.

Je to bezočivá lož. Už aj jej naklonení novinári konštatujú, že v rozhodujúcej chvíli zbabelo ušla od politickej zodpovednosti a nechala Hegerovu vládu, aby si komfortne vybrala, čo jej viac vyhovuje.

(Video pochádza z čias, keď bola Zuzana Čaputová podpredsedníčkou Progresívneho Slovenska)

Alenka v ríši divov

A vy si môžete byť istí, že ak nepríde k referendu bojkotovanému najvyššími ústavnými činiteľmi i najväčšími médiami dostatok ľudí, Matovič a jeho suita už majú pripravenú veľmi perfídnu reakciu, že ľudia predčasné voľby vlastne nechcú, hoci každý vie, že ich požadujú dve tretiny voličov. A Zuzana Čaputová opäť raz zahrá prekvapenú Alenku v ríši divov, že ona s tým nesúhlasí, ale bude to rešpektovať.

Tá ochotnícka úloha, ktorú v tomto trápnom divadle zohráva táto pani, je nielen extrémne falošná, ale aj nesmierne hanebná. Toto nie je prezidentka republiky, ale miestodržiteľka Progresívneho Slovenska, ktorá dlhodobo nekoná v záujme štátu, ale jednej politickej strany. A ak vy dnes neprídete na referendum, nepochopíte jeho historický význam a budete opakovať nezmysly, ktorými vás nakŕmili v médiách – lebo Fico, lebo sneh, lebo zbytočnosť – tak sa nemáte právo na nič sťažovať, stratili ste morálny nárok na svoj voličský hlas, lebo ste sa vzdali svojich demokratických práv v prospech nevyspytateľnej neschopnej bandy, ktorá narába s mocou bez úcty k pravidlám právneho štátu a bez rešpektu k verejnému záujmu.

Ja som už svoj hlas odovzdal a hlasoval som za koniec tejto agónie, zakrúžkoval som ÁNO za možnosť ukončiť deštrukčnú vládu bláznov, hulvátov, podvodníkov a amatérov, ktorí zdevastovali štát, zbedačili ľudí a zničili aj to, čo ešte fungovalo. Ak vám seriózne záleží na budúcnosti Slovenska, dnes naozaj nie je čas ostať doma.

Radačovský podáva TRESTNÉ OZNÁMENIE na Šimečku! Mal by to ROZŠÍRIŤ na Hegera, Čaputovú a celú vládnu koalíciu
TRESTNÉ OZNÁMENIE NA PREDSEDU STRANY PROGRESÍVNE SLOVENSKO, MICHALA ŠIMEČKU. O svojom zámere informoval europoslanec a exsudca Miroslav Radačovský na sociálnej sieti. Bude to však stačiť? V antikampani na referendum nezaháľali takmer všetci naši... Čítať ďalej
21 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme