Zdravotníci kritizujú spôsob vyplácania stabilizačných príspevkov
21 | 01 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Viacerí zdravotníci sú nespokojní s realizáciou vyplatenia stabilizačného príspevku. Pre vyššie zdanenie im prišlo menej peňazí, ako očakávali. Poukázal na to predseda Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb (SOZ ZaSS) Anton Szalay.

Podotkol, že po zmenách v zákonoch mal byť stabilizačný príspevok vo výške 5000 eur oslobodený od odvodov a zdravotníci z neho mali zaplatiť len daň. "Zamestnancom boli vyplácané mzdy také nízke, že im dokonca neboli v niektorých prípadoch odvedené zrážky na exekúcie, na odbory, na hypotéky," povedal Szalay. Tvrdí, že namiesto 4050 dostali na základe 25-percentnej dane len 3600 eur.

Szalay sa obáva, že podobne môže situácia dopadnúť aj v prípade zamestnancov v zariadeniach sociálnych služieb, ktorí môžu o jednorazový príspevok požiadať do konca januára.

Odborári v tejto súvislosti žiadajú vládu, aby prestala prijímať nesystémové opatrenia a nezhoršovala životnú úroveň zamestnancov v zdravotníctve a oblasti sociálnych služieb.

Štrasburg odkazuje Slovensku: Dúhové zväzky schválite a bodka!
Aj Slovensko už oficiálne porušuje ľudskoprávny dohovor, ktorý je nadradený jeho zákonom. Súd v Štrasburgu však nemá rozsudok ako vymáhať. Iniciatíva Inakosť sa chce obrátiť na Ústavný súd, aj ten však môže na politikov vytvoriť len tlak, píše... Čítať ďalej
20 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme