Lekárovce: Obec je pre výšku hladiny rieky Uh v pohotovosti
20 | 01 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Obec Lekárovce v okrese Sobrance je v súvislosti s výškou hladiny rieky Uh od štvrtkového (19. 1.) večera v pohotovosti. Pre TASR to uviedla jej starostka Ingrid Čižmárová. Prognózy sú však podľa je slov pozitívne.

Na mieste je v prípade potreby nachystaná technika, vrecia aj piesok. Zatiaľ si situácia nevyžiadala ich použitie. "Máme vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity. Rieka síce ešte pomaly stúpa, ale už by mala každú chvíľu kulminovať. Bolo nám povedané, že môžeme byť pokojnejší, keďže na ukrajinskej strane už má klesajúcu tendenciu," vysvetlila s tým, že vývoj monitorujú s vodohospodármi aj zástupcami Okresného úradu Sobrance.

Podľa informácií zverejnených na webovej stránke Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) zaznamenala vodomerná stanica Lekárovce – Uh vo štvrtok o 18.00 h hodnotu 730 centimetrov, v piatok o 9.00 h bol vodný stav na úrovni 933 centimetrov.

Takto im záleží na SLOVENSKU! Na začatie mimoriadnej schôdze nie je ani v piatok dosť poslancov
Mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR o riešení vysokých cien energií a ďalších opatreniach na odstránenie zlyhávania verejných politík sa zatiaľ nepodarilo otvoriť ani v piatok. Podobne ako dvakrát vo štvrtok (19.1.) sa neprezentoval dostatok... Čítať ďalej
20 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme