Takto im záleží na SLOVENSKU! Na začatie mimoriadnej schôdze nie je ani v piatok dosť poslancov
20 | 01 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR o riešení vysokých cien energií a ďalších opatreniach na odstránenie zlyhávania verejných politík sa zatiaľ nepodarilo otvoriť ani v piatok. Podobne ako dvakrát vo štvrtok (19.1.) sa neprezentoval dostatok poslancov. Podpredseda parlamentu Peter Pčolinský (Sme rodina) avizoval ešte jeden pokus po hodinovej prestávke.

Mimoriadne rokovanie iniciovali opoziční poslanci. Navrhli, aby parlament prijal uznesenie o opatreniach k odstráneniu zlyhávaní hospodárskej, sociálnej, bezpečnostnej a ďalších verejných politík, zakladajúcich riziká úpadku Slovenska. NR SR by mala podľa návrhu okamžite schváliť realizáciu opatrení na posilnenie odolnosti hospodárstva, verejnej sféry a obyvateľov voči extrémnemu nárastu cien energií.

Na začatie mimoriadnej schôdze nebolo dosť prítomných poslancov
Začiatok mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR o riešení vysokých cien energií a ďalších opatreniach na odstránenie zlyhávania verejných politík sa posúva. Ani po dvoch pokusoch sa neprezentoval dostatok poslancov, neboli tak uznášaniaschopní.... Čítať ďalej
19 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Opozícia žiada aj prijatie zákonnej úpravy umožňujúcej výraznejšie využívanie peňažných prostriedkov Envirofondu na podporu podnikov s energeticky náročnou výrobou. Súčasťou programu schôdze má byť tiež návrh novely zákona o obchodovaní s emisnými kvótami z dielne poslanca Jaroslava Karahutu (Sme rodina), ktorý už prešiel prvým čítaním. Jeho cieľom je zvýšiť balík financií z Envirofondu na kompenzáciu nákladov na nepriame emisie CO2 pre firmy zo súčasných 7,5 % na 24,5 % príjmov z predaja emisných povoleniek.

NEUVERITEĽNÉ! Mesačné platby za plyn vzrástli TOMUTO mestu takmer o 750 percent
Mesačné zálohové platby za plyn vzrástli mestu Tornaľa v okrese Revúca v porovnaní s minulým rokom takmer o 750 percent. V prípade elektriny je nárast na úrovni približne 250 percent. Samospráva v reakcii na vysoké náklady na energie prijala i... Čítať ďalej
19 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme