Elon Musk podporil ruského hokejistu, ktorý odmietol nosiť LGBT dres
20 | 01 | 2023 I Ivan Miahle

Elon Musk podporil Provorova po tom, čo sa hokejista odmietol zúčastniť na zhromaždení na podporu LGBT

Americký podnikateľ Elon Musk, majiteľ Tesly a Twitteru, vyjadril podporu ruskému hokejistovi Philadelphia Flyers Ivanovi Provorovovi, ktorý sa pred zápasom základnej časti National Hockey League (NHL) odmietol zúčastniť na zhromaždení na podporu LGBT ľudí.

„Kyvadlo sa vychýlilo príliš ďaleko,“ napísal Musk na svojom Twitteri a komentoval televízny príbeh o negatívnej reakcii americkej verejnosti na Provorovov čin.

Diplomatická odpoveď

V utorok Provorov zmeškal roll-out pred zápasom s “Anaheimom”, ale zúčastnil sa zápasu a pomohol “pilotom” k víťazstvu (5:2). Hlavný tréner Philadelphie John Tortorella povedal, že Provorovova absencia na predzápasovom rozkorčuľovaní bola spôsobená hráčovým odmietnutím nosiť špeciálny sveter s pro-LGBT symbolmi. Sám Provorov zdôraznil, že jeho odmietnutie nosiť dres s logami sexuálnych menšín nie je urážkou predstaviteľov týchto komunít, a svoj postoj vysvetlil náboženským presvedčením.

Po zápase s Anaheimom Tortorella povedal, že rešpektuje Provorovovo rozhodnutie a nevidí dôvod posadiť obrancu na lavičku kvôli jeho odmietnutiu nosiť sveter pro-LGBT. Po tomto incidente bol Provorov nútený vypnúť možnosť komentovať svoje príspevky na Instagrame (činnosť Meta (sociálne siete Facebook a Instagram) sú v Rusku zakázané ako extrémistické) z dôvodu obťažovania. Vo štvrtok tento čin Rusa ocenil televízny moderátor Fox News Tucker Carlson, ktorý na televíznom kanáli nazval Provorova hrdinom.

Elon Musk sa zapísal do Guinessovej knihy rekordov. Kvôli tomu, o koľko peňazí prišiel
Elon Musk, ktorý stojí okrem iného za spoločnosťami Tesla a SpaceX, bol dlho vedený ako najbohatší muž sveta. Kvôli klesajúcim akciám Tesly po odkúpení sociálnej siete Twitter však prišiel o 165 miliárd dolárov. Drží za to nový rekord v Guinessovej... Čítať ďalej
14 | 01 | 2023 | Ivan Mihale