Elon Musk sa zapísal do Guinessovej knihy rekordov. Kvôli tomu, o koľko peňazí prišiel
14 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Elon Musk, ktorý stojí okrem iného za spoločnosťami Tesla a SpaceX, bol dlho vedený ako najbohatší muž sveta. Kvôli klesajúcim akciám Tesly po odkúpení sociálnej siete Twitter však prišiel o 165 miliárd dolárov. Drží za to nový rekord v Guinessovej knihe rekordov.

Meno Elona Muska, amerického podnikateľa a inžiniera, počul už asi každý. V januári 2021 sa stal najbohatším človekom na svete s hodnotou majetku 185 miliárd dolárov. Počas rovnakého mesiaca jeho majetok prekročil hranicu 200 miliárd dolárov. Musk stále prichádzal s viacerými a viacerými kreatívnymi nápadmi, avšak teraz sa nechtiac zapísal do Guinessovej knihy rekordov ako človek, ktorý prišiel o najviac peňazí v histórii ľudstva.

Všetko to začalo 13. apríla 2022, kedy Elon Musk urobil ponuku majiteľom sociálnej siete Twitter. Ponúkol im, že od nich odkúpi 100 percent akcií za 44 miliárd dolárov. 25. apríla sa verejne vyjadril Twitter, že je ochotný a pripravený Muskovu ponuku prijať. V októbri toho istého roku bola celá záležitosť dokončená. Lenže kvôli Muskovmu rozhodnutiu zneistili investori Tesly. Musk sa podľa nich práve kvôli Twitteru dostatočne Tesle nevenoval. To bol jeden z hlavných dôvodov, prečo v roku 2022 klesli hodnoty akcií Tesla zhruba o 65 percent. Ďalším dôvodom bola aj nedostatočná výroba vozidiel. Za uplynulý rok ich firma dodala iba 1,3 milióna. Nedostatkom vozidiel firma nesplnila ročné očakávania. Teslá sa navyše musia vysporiadať aj s klesajúcim dopytom. Tá sa stále znižuje kvôli obavám z recesie aj zo stále rastúcej konkurencie.

Zvláštny rekord

Elon Musk v decembri minulého roka uzavrel akciový trh. „Dlhodobé základy sú mimoriadne silné. Krátkodobé trhové šialenstvo je nepredvídateľné,“vysvetlil Musk na Twitteri. Časopis Forbes, ktorým bol Elon Musk uvedený ako najbohatší človek planéty, novo vo svojich článkoch uviedol, že podľa ich prieskumov Musk prišiel približne o 165 miliárd dolárov. Kvôli tejto strate sa zapísal v Guinessovej knihe rekordov ako človek, ktorý prišiel o najväčšie množstvo peňazí v histórii. Až doteraz bol držiteľom tohto nie príliš chválneho rekordu japonský technologický investor Masayoshi Son, ktorý v roku 2000 prišiel o 58,6 miliardy dolárov. Muska nahradil na jeho pozícii najbohatšieho človeka šéf francúzskej spoločnosti LVMH, ktorá vlastní napríklad módnu značku Louis Vuitton, Bernard Arnault. Jeho majetok je odhadovaný na 188 miliárd dolárov. Muskovo osobné imanie sa teraz pohybuje okolo 150 miliárd dolárov.

Známy advokát má RIEŠENIE na vysoké ceny energií!
Vláda vraj už našla spôsob, ako zabojovať s niekoľkonásobne zvýšenými zálohovými platbami od dodávateľov energií pre malé podniky. Uviedol to na sociálnej sieti predseda hospodárskeho parlamentného výboru Peter Kremský. Advokát Weis navrhuje zaslať... Čítať ďalej
14 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!