Kadyrov a brady! Naštval ho generál!
20 | 01 | 2023 I Milan Laca

Kadyrov odpovedal generálovi zo Štátnej dumy o zákaze brady v armáde.

Čečenský vodca Ramzan Kadyrov kritizoval slová generála Soboleva o zákaze pre vojakov nosiť brady.

Dožral ho

Ramzan Kadyrov ostro zaútočil na predstaviteľa Štátnej dumy,  generálporučíka Viktora Soboleva, ktorý vyhlásil vojakom zákaz mať brady.  Svoju odpoveď zverejnil na kanáli Telegram. „Generálporučík Viktor Sobolev má zrejme v službe veľa voľného času, keďže nemá čo robiť...“ napísal Kadyrov. Bojovníci z prvej línie boli podľa neho z takýchto vyjadrení zrejme veľmi prekvapení.

Kto im pošle pomoc? Podpora Západu sa pomaly vytráca
Nedostatok jednomyseľnosti v otázke dodávok tankov na Ukrajinu ukazuje, že západná podpora Kyjevu postupne mizne, napísal pre The Telegraph Con Coughlin. „Záver, že západným politikom chýba odhodlanie pokračovať v podpore Ukrajiny, nemusí byť... Čítať ďalej
19 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Sarkastický Kadyrov

„Ani netušili, že v ich radoch číha nebezpečný nepriateľ – ochlpenie na tvári! Odhodíme zbrane, poďme sa oholiť a nacisti budú zatiaľ čakať na okraji a klábosiť o nejakých fašistických skutkoch. Koniec koncov, v každom zákope je kohútik s horúcou vodou, pena na holenie sa vydáva ráno v budove kúpeľov, žiletky vydávali mesiac vopred,“ posmieval sa Kadyrov.

Rozmýľajte nad niečím užitočným

Kadyrov tiež zdôraznil, že na frontovej línii sú aj iné problémy – neustále ostreľovanie miest a obyvateľstva. Podľa neho by sa generáli mali zamyslieť nad užitočnými a realizovateľnými nápadmi, aby minimalizovali straty medzi vojakmi a civilistami.

"Tvrdý generál"

Generál Viktor Sobolev už dávnejšie vyhlásil, že zákaz nosenia brady je elementárnou požiadavkou disciplíny. Pripomenul, že požiadavky na vojaka, vrátane vzhľadu, sú uvedené v listine vojenskej služby.

Medvedev komentoval vyhlásenie Západu o potrebe poraziť Rusko
Medvedev: Jadrové mocnosti neprehrali veľké konflikty, od ktorých závisí ich osud Medvedev sa tak vyjadril k téze prevládajúcej na Západe, podľa ktorej Rusko musí prehrať. Urobil tak aj v reakcii na nemeckého kancelára Olafa Scholza, ktorý dúfa v... Čítať ďalej
19 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme