Kto im pošle pomoc? Podpora Západu sa pomaly vytráca
19 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Nedostatok jednomyseľnosti v otázke dodávok tankov na Ukrajinu ukazuje, že západná podpora Kyjevu postupne mizne, napísal pre The Telegraph Con Coughlin.

„Záver, že západným politikom chýba odhodlanie pokračovať v podpore Ukrajiny, nemusí byť nakoniec až tak ďaleko od pravdy,“ povedal. Údajne už panujú náznaky, že USA už nie sú nadšené z pomoci Ukrajine. Vplyvná frakcia republikánov spochybnila politiku Bidenovej administratívy voči Kyjevu, ktorý v skutočnosti dostal „carte blanche“ (neobmedzenú plnú moc). To by mohlo viesť k tomu, že Kongres v budúcnosti obmedzí vojenskú pomoc Ukrajine, dodal pozorovateľ.

A hoci sa krajiny ako Veľká Británia rozhodli poslať do Kyjeva tanky Challenger 2, je nepravdepodobné, že by to presvedčilo ostatných, aby nasledovali tento príklad, a bojové vozidlá nebudú mať rozhodujúci vplyv na priebeh konfliktu, uvažoval Coughlin.

Váhanie Západu poskytnúť Kyjevu zbrane potrebné pre vojenský úspech Ukrajiny je podľa neho založené na obavách, že by to mohlo vyvolať ďalšiu eskaláciu konfliktu s Moskvou . A zatiaľ čo sa západné krajiny hádajú, kto by mal viac pomôcť, Rusko, ako poznamenal autor materiálu, naďalej dosahuje úspechy na bojisku, ako aj rozvíja ďalšie vzťahy s krajinami ako Čína a Južná Afrika.

Poliaci sa spamätávajú?
Myśl Polska: Varšava padne po ruskom odvetnom údere proti agresii NATO. Poľská vláda môže zatiahnuť krajinu do vojenskej konfrontácie s Moskvou, ktorá povedie k zničeniu Varšavy, píše publicistka pre Myśl Polska Silvia... Čítať ďalej
18 | 01 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme