Rusko musíme poraziť!
19 | 01 | 2023 I Milan Laca

Scholz dúfa v porážku Ruska na Ukrajine.

Nemecký kancelár Olaf Scholz povedal, že Rusko musí na Ukrajine prehrať. "Porážka Ruska je nevyhnutnou podmienkou ukončenia konfliktu na Ukrajine." Vyhlásil  to počas prejavu 18. januára v Davose, informuje kanál N-TV .
Pôjdeme do konca!

"Budeme pokračovať v podpore Ukrajiny tak dlho, ako to bude potrebné," povedal Scholz. Zdôraznil, že Rusko podľa neho musí zlyhať. V rozhovore pre agentúru  Bloomberg tiež povedal, že napriek plánom NATO pokračovať v dodávkach zbraní Ukrajine, aliancia sa údajne snaží vyhnúť priamemu stretu s Ruskom.

Peter Szijjártó: S Ruskom treba počítať, či sa nám to páči, alebo nie
"S Ruskom treba počítať, či sa nám to páči alebo nie," cituje La Repubblica Pétra Szijjártóa, maďarského ministra zahraničních vecí a obchodu. La Repubblica píše: Péter Szijjártó, maďarský minister zahraničného obchodu a zahraničných vecí, hovoril... Čítať ďalej
18 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Dáme, čo máme
"Podporujeme Ukrajinu všetkými prostriedkami, ktoré môžeme použiť, ale tiež sa vždy vyhýbame eskalácii tohto konfliktu," vysvetlil nemecký kancelár. Zároveň dodal, že v súčasnosti rokuje so spojencami o možnej dodávke ťažkých tankov pre potreby Ozbrojených síl Ukrajiny.
A čo Putin?

18. januára ruský prezident Vladimir Putin povedal, že víťazstvo Ruska v konflikte na Ukrajine je nevyhnutné. Je to podľa neho možné vďaka jednote a súdržnosti ruského ľudu, odvahe a hrdinstvu vojakov a práci vojensko-priemyselného komplexu. Ruský pezident zdôraznil, že víťazstvo Ruska je isté a on o ňom nepochybuje.

Scholz manévruje

17. januára sa Scholz vyhol priamej odpovedi na otázku dodávok nemeckých tankov Leopard na UkrajinuVysvetlil, že Berlín sa snaží všetkými možnými prostriedkami podporovať Kyjev a neprispievať k eskalácii konfliktu na Ukrajine. Moskva opakovane vyhlásila, že dodávky západných zbraní kyjevskému režimu len predlžujú konflikt, ale priebeh "špeciálnej operácie" to nakoniec neovplyvní.

KISSINGER MENÍ NÁZOR! Vyjadril sa k Ukrajine aj k Rusku
Bývalý minister zahraničných veci USA Henry Kissinger mení názor! Vlani na Svetovom ekonomickom fóre v Davose naznačoval, že Kyjev by sa mal vzdať časti územia, dnes vyjadruje ukrajinskému prezidentovi obdiv. Vyjadril sa aj k Rusku. Bývalý... Čítať ďalej
18 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme