KISSINGER MENÍ NÁZOR! Vyjadril sa k Ukrajine aj k Rusku
18 | 01 | 2023 I Gabriela Fedičová

Bývalý minister zahraničných veci USA Henry Kissinger mení názor! Vlani na Svetovom ekonomickom fóre v Davose naznačoval, že Kyjev by sa mal vzdať časti územia, dnes vyjadruje ukrajinskému prezidentovi obdiv. Vyjadril sa aj k Rusku.

Bývalý minister zahraničných veci USA Henry Kissinger vlani na Svetovom ekonomickom fóre v Davose naznačoval, že Kyjev by sa mal vzdať časti územia.

Dnes, podľa denníka Pravda sa o Ukrajine a ukrajinskom prezidentovi vyjadruje inak.

"Chcem vyjadriť obdiv ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému a hrdinskému správaniu ukrajinského ľudu,“ uviedol podľa denníka Pravda na fóre vo Švajčiarsku. 

Kissinger je už presvedčený, že vojenská podpora Ukrajine musí pokračovať a žeby mala byť intenzívnejšia, až kým sa nedosiahne prímerie.  

Rusko by malo podľa neho po vyriešení konfliktu dostať šancu

"Rusko podľa neho musí dostať šancu po mierovom vyriešení konfliktu opäť sa zapojiť do fungovania medzinárodného spoločenstva. Exminister však pripustil, že nie všetci budú s týmto názorom súhlasiť," píše Pravda.

"Krajinám, ktoré boli počas veľkej časti obdobia studenej vojny pod tlakom Ruska, sa to môže zdať veľmi prázdne,“ povedal Kissinger. "Zničenie Ruska ako štátu, ktorý môže presadzovať svoju vlastnú politiku, však v krajine, ktorá má jedenásť časových pásiem, otvorí obrovský priestor vnútorným konfliktom a vonkajším zásahom v čase, keď je na jeho území 15-tisíc a viac jadrových zbraní,“ pripomenul bývalý šéf diplomacie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme