Dedečkova výpoveď pred súdom! Ako pokračuje vyšetrovanie vraždy piatich mladých ľudí?
18 | 01 | 2023 I Eka Balašková

2. októbra hodinu pred polnocou opitý vodič plnou rýchlosťou vbehol na jednu z najfrekventovanejších zastávok MHD v Bratislave. Jeho jazda zabila päť mladých ľudí (Natália, Marek, Broňa, Richard, Sasha), študentov, ktorí z celého Slovenska prichádzali do Bratislavy, aby mohli pokračovať v novom akademickom roku.

Za volantom auta smrti sedel vtedajší sekretár Deaflympijského výboru Dušan Dědeček  Ten niekoľkonásobne prekročil povolenú hranicu alkoholu v krvi a do zastávky vletel rýchlosťou 130 km/h. Neskôr ho vzali do väzby, kde je dodnes a vyšetrovanie zatiaľ prebieha.

Prvé informácie

"Podľa informácií, ktoré sme prijali na tiesňovej linke 155, na zastávke Zochova auto vrazilo do ľudí a na mieste sa malo nachádzať veľa zranených. Traja z nich podľahli ťažkým zraneniam na mieste, štvrtého sa pokúšali vyslaní záchranári oživovať, žiaľ, neúspešne. Lekár musel aj v jeho prípade, žiaľ, konštatovať smrť. Okrem dvoch ťažko ranených boli ďalší štyria zranení pri vedomí. Utrpeli najmä zlomeniny a úrazy hlavy. Posádky ich po ošetrení transportovali do nemocníc," uviedla po nehode hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR Alena Krčová. Neskôr zraneniam podľahla aj piata obeť nehody.

Aktualizácia: Štyria mŕtvi študenti v Bratislave! Kollár i Čaputová vyjadrili rodinám sústrasť (FOTO)
Po tragickej nehode v centre Bratislavy je zatiaľ päť obetí a desať ľudí je vážne zranených. Na sociálnej sieti o tom informovala starostka bratislavského Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. "Staromestská ulica dnes platí za aroganciu tú najvyššiu... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Syn si nič nepamätá

„Na nič si nepamätám,“ povedal neskôr novinárom Lukáš Dědeček, ktoroho tiež pod vplyvom alkoholu, viezol jeho otec. Tiež dodal, že veľké nešťastie, ktoré sa stalo, mu je veľmi ľúto. Sanitka ho vyložila v Karlovej Vsi, kde z nosidiel vstal a s neznámou blondínkou si to namieril do jednej z bytoviek. Svoju tvár schovával za respirátorom a maskoval sa aj kapucňou.

Dědečkova výpoveď pred súdom

“Cítim sa byť v plnom rozsahu vinným, pričom na skutkovej vete, tak ako je formulovaná, nič nenamietam. Len by som dodal, že som pripravený niesť zodpovednosť za svoje konanie, pričom nikdy v živote som sa zodpovednosti nevyhýbal. Nebudem preto nikam utekať, vždy budem po ruke orgánom činným v trestnom konaní a súdu a budem niesť dôsledky za svoje konanie,” povedal pred súdom Dušan Dědeček 7. októbra 2022.

Dědečka naskôr súd pustil na slobodu, aby ho po odvolaní po pár dňoch vzali do väzby, kde čaká na ďalší osud doteraz.

Čo povedal vodič Dědeček pred súdom
Natália, Marek, Broňa, Richard, Sasha. To sú mená obetí šialenej jazdy bývalého generálneho sekretára Deaflympijského výboru Slovenska, Dušana Dědečeka. Ten sa vo štvrtok postavil pred súd a vo výpovedi pred súdom uviedol okrem iného aj to, že chce... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ticho je len zdanlivé

"V uvedenej veci prebieha intenzívne prípravné konanie za účelom zistenia skutkového stavu, v rámci vyšetrovania prebiehajú výsluchy svedkov, znalecké dokazovanie z rôznych vedných odborov, účelom ktorých je zodpovedanie odborných otázok,"informoval prokurátor a hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo.

Čo tam toľko vedia skúmať?

Ako Chylo informoval, okrem iného skúmajú spôsob jazdy či správanie sa všetkých účastníkov cestnej premávky, ale aj samotnú príčinu dopravnej nehody. Znalci z rôznych odborov tiež skúmajú zranenia poškodených a prebieha aj kriminalistická biológia. Preverujú sa aj stopy pneumatík a rôzne ďalšie iné posudky.

Dušan Dědeček
FB Slovenský deaflympijský výbor

Trest nie je jasný

"Predvídať preto ďalší posun vo veci, prípadne termín skončenia vyšetrovania a následné rozhodnutie prichádzajúce do úvahy (napríklad obžaloba, zastavenie trestného stíhania, postúpenie veci, etc.) je v danom okamihu ťažko predvídateľné," uzatvoril Chylo.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme