Aktualizácia: Štyria mŕtvi študenti v Bratislave! Kollár i Čaputová vyjadrili rodinám sústrasť (FOTO)
03 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Po tragickej nehode v centre Bratislavy je zatiaľ päť obetí a desať ľudí je vážne zranených. Na sociálnej sieti o tom informovala starostka bratislavského Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

"Staromestská ulica dnes platí za aroganciu tú najvyššiu cenu. Zatiaľ päť obetí a desať mladých ľudí v kritickom stave je daň za omamné látky - alkohol a neprimeranú jazdu," uviedla. Rodinám obetí vyjadrila sústrasť.

Dopravu po Staromestskej ulici smerom na Most SNP uzavreli

Doprava po Staromestskej ulici v Bratislave smerom na Most SNP je po tragickej nehode úplne uzavretá. Linky mestskej hromadnej dopravy odklonili cez Námestie SNP a Rázusovo nábrežie. Na sociálnej sieti o tom informoval bratislavský primátor Matúš Vallo.

"Ťažko sa mi hľadajú slová na tragickú udalosť, ktorá sa stala neskoro večer na Zochovej ulici," uviedol Vallo s tým, že vodič osobného auta bol údajne pod vplyvom alkoholu. Vyjadril úprimnú sústrasť rodinám.

Zo šiestich zranených po nedeľnej (2.10.) tragickej nehode v centre Bratislavy boli dvaja v kritickom stave. Záchranári ich uviedli do umelého spánku a s viacerými ťažkými poraneniami, tzv. polytraumou previezli do nemocnice. TASR o tom informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR Alena Krčová. Piatu obeť záchranári nepotvrdili.

Erik Kaliňák: Pellegrini stále nič nepochopil
"Pellegrini stále nepochopil, že SMER - SD nie je jeho nepriateľ," myslí si Erik Kaliňák zo strany SMER - SD. Ľudia by sa nemali obávať poňať nadchádzajúce októbrové komunálne a regionálne voľby politicky, aj ako referendum o terajšej vládnej... Čítať ďalej
02 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

"Podľa informácií, ktoré sme prijali na tiesňovej linke 155, na zastávke Zochova auto vrazilo do ľudí a na mieste sa malo nachádzať veľa zranených. Traja z nich podľahli ťažkým zraneniam na mieste, štvrtého sa pokúšali vyslaní záchranári oživovať, žiaľ, neúspešne. Lekár musel aj v jeho prípade, žiaľ, konštatovať smrť," uviedla Krčová.

Okrem dvoch ťažko ranených boli ďalší štyria zranení pri vedomí. "Utrpeli najmä zlomeniny a úrazy hlavy. Posádky ich po ošetrení transportovali do nemocníc," doplnila hovorkyňa.

TASR

Celkovo si nehoda podľa jej slov vyžiadala štyroch mŕtvych a šesť zranených. Starostka bratislavského Starého Mesta Zuzana Aufrichtová pôvodne informovala o piatich obetiach a desiatich vážne zranených.

Polícia žiada svedkov tragickej nehody v centre Bratislavy o pomoc. Ak ju niekto videl a má informácie, ktoré pomôžu pri vyšetrovaní, môže sa prihlásiť na bezplatnom čísle polície 158. Taktiež môže políciu kontaktovať cez súkromnú správu na sociálnej sieti Facebook na stránke Polícia SR Bratislavský kraj.

Ivan Korčok: To je koniec!
Ivan Korčok, exminister zahraničných vecí sa lúči s politikou. Vo svojom príspevku na sociálnej sieti sa vyznáva zo svojich dôvodov a napriek návrhu, aby sa naďalej angažoval v slovenskej politike, končí. Ako píše, po odchode z postu ministra... Čítať ďalej
02 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Kollár vyjadril sústrasť

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým a rodinám obetí po nedeľnej (2. 10.) tragédii v Bratislave. Zraneným zaželal skoré uzdravenie.

"S hrôzou a zdesením som prijal túto správu. Opitý vodič vrazil do zastávky plnej ľudí. Musíme mať nulovú toleranciu k alkoholu za volantom," vyhlásil na sociálnej sieti.

Šéf parlamentu vyjadril presvedčenie, že vodič nevyviazne len s podmienkou. "Zničil jednou nezodpovednosťou veľa osudov rodín," skonštatoval.

Facebook / Polícia SR | Nehoda na Zochovej

Policajti dokumentujú

V centre Bratislavy na Zochovej ulici narazilo v nedeľu krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy. 

Policajti v centre hlavného mesta naďalej dokumentujú okolnosti nočnej tragickej nehody na zastávke Zochova. Vodičov vyzývajú na opatrnosť. Bratislavskí policajti o tom informujú na sociálnej sieti.

"Apelujeme na verejnosť, aby pri prejazde miestom tejto udalosti zvýšili svoju pozornosť a opatrnosť, pretože premávka bude usmerňovaná policajtmi v smere od Hodžovho námestia na Most SNP do jedného jazdného pruhu," uviedli policajti. Občanov vyzvali, aby na presun do Petržalky, ak je to možné, využili alternatívnu trasu.

Vyjadrila sa aj prezidentka

"Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám, blízkym a priateľom obetí tragickej autonehody, ktorá sa odohrala v nedeľu v noci, na zastávke MHD v bratislavskom Starom Meste.

Všetkým zraneným želám, čo najrýchlejšie zotavenie.

Alkohol pri jazde autom nemá miesto. Pri sadaní za volant sa vždy, prosím, rozhodujme a správajme zodpovedne, aby sme svojím konaním nezapríčinili nešťastie a smútok iným ľuďom," napísala Zuzana Čaputová na sociálnej sieti.

Štyria mŕtvi v Bratislave! Polícia žiada o pomoc
Polícia žiada svedkov tragickej nehody v centre Bratislavy o pomoc. V centre Bratislavy blízko Zochovej ulice narazilo v nedeľu krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si vyžiadala štyroch mŕtvych a viacero... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik