A JE TO TU! Pre vysoké ceny energií prerušili prevádzku škôlky v TOMTO meste
17 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Materskú školu (MŠ) Záskalická v Dolnom Kubíne do začiatku apríla dočasne zatvorili pre vysoké ceny energií. Do najmenšej jednotriednej MŠ v meste chodí 11 detí, ktoré počas prerušenia prevádzky umiestnili do iných škôlok. Pre TASR to v utorok potvrdil primátor Dolného Kubína Ján Prílepok.

Okrem detí presunuli do iných MŠ aj zamestnancov, ktorí zastúpia dlhodobo práceneschopných kolegov. Dôvody prerušenia prevádzky sú najmä ekonomické, keďže MŠ má ako jediná v meste plynové vykurovanie. "Táto škôlka vykuruje plynom, nie je napojená na mestského dodávateľa tepla. Cena plynu nám z minuloročných 20 eur za megawatthodinu vzrástla na 213 eur," priblížil Prílepok.
Celková predpokladaná úspora počas dočasného zatvorenia škôlky je 25.000 eur. Primátor ubezpečil, že ušetrené peniaze ostanú v kapitole MŠ. Počas roka ich použijú na skvalitnenie prostredia pre škôlkarov.

Bratislava: Petržalka neplánuje znižovať teplotu v školách či inštitúciách
Bratislavská Petržalka neplánuje napriek energetickej kríze znižovať teplotu v školách či inštitúciách vo svojej pôsobnosti. Neplánuje ani hromadné prepúšťanie. Opatrenia typu spájania niektorých referátov či prechod niektorých inštitúcií pod... Čítať ďalej
17 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!