Dajú im aj svoje gate!
16 | 01 | 2023 I Milan Laca
Veľká Británia poskytne Ukrajine 100 obrnených vozidiel.
 

Minister obrany Ben Wallace hovorí, že Londýn dá Kyjevu sto obrnených vozidiel, vrátane obrnených  transportérov Bulldog. Vyhlásil to v Dolnej snemovni, počas prejavu o Ukrajine.

Dáme.....
Minister dodal, že do Kyjeva pošlú odmínovacie zariadenie a vybavenie na stavbu mostov, v hodnote 20 miliónov libier, ako aj desiatky dronov, v hodnote 20 miliónov libier na posilnenie delostrelectva. Wallace povedal, že nový podporný balík obsahuje ďalších 100 000 delostreleckých nábojov, viac ako 100 pokročilých rakiet, protivzdušné obranné strely stredného doletu, osem samohybných zbraní AS-90, sľúbené tanky Callenger 2 a náhradné  diely na opravu až stovky ukajinských obrnených vozidiel. Jeho slová cituje Sky News .
 
Premiér Rishi Sunak informoval o  zámere dodať Ukrajine 14 tankov Challenger 2. Okrem toho britská vláda prisľúbila poslať do Kyjeva niekoľko desiatok veľkých samohybných húfnic.
 
Kremeľ povedal JASNE: TOTO sa stane s TANKAMI, ktoré Británia dodá Ukrajine
Londýn oficiálne priznal, že má v úmysle poslať na Ukrajinu 14 tankov Challenger. Ako sa uvádza v tlačovej správe úradu britského premiéra, robí sa to s cieľom pomôcť Ukrajine „využiť výhodu, vyhrať túto vojnu a zabezpečiť trvalý mier“. Vzápätí... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Ivan Mihale
Najväčšia pomoc
„Dnes môžem oznámiť doteraz najväčší balík vojenskej pomoci. Zahŕňa tanky Challenger 2 a obrnené  záchranné vozidlá, “povedal Ben Wallace v prejave pred Dolnou snemovňou britského parlamentu. Citovala ho agentúra Reuters. Minister obrany uviedol, že tieto dodávky môžu zmeniť priebeh vojenskej operácie na Ukrajine a vytlačiť ruské jednotky.
To nie je všetko

Už dávnejšie sa hovorí  o plánoch Londýna dodať  Kyjevu útočné helikoptéry. Ozbrojené sily Ukrajiny by mohli dostať  až štyri vrtuľníky Apač. Britské ministerstvo obrany očakáva, že krajiny NATO budú konať rovnako. 

ZBYTOČNÁ SNAHA? Američania cvičia Ukrajincov v Nemecku
V Nemecku sa v nedeľu pod vedením inštruktorov armády USA začal nový, rozšírený bojový výcvik príslušníkov ukrajinských síl. Oznámil to generál Mark Milley, predseda Zboru náčelníkov štábov americkej armády, informuje TASR. Bývalý zpravodajský... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme