Poslanec Linhart: Budem zverejňovať tieto veci, už si môžem otvárať ústa
15 | 01 | 2023 I Eka Balaskova

Nezaradený poslanec Patrick Linhart je spokojný so svojim odchodom z koalície, pretože táto vláda podľa neho neplní svoje programové vyhlásenie. V oblasti slovenskej potravinovej sebestačnosti podľa Linharta robí presný opak toho, čo si dala za cieľ.

Linhart upozorňuje na fakt, že s postupom času budeme čoraz viac nakupovať len v zahraničných reťazcoch a len dovozové potraviny.

"Čím skôr skončí táto vláda amatérov, tým lepšie pre ľudí a pre potravinársky aj iný podnikateľský sektor," napísal okrem iného na sociálnej sieti, kde na príkladoch uvádza, ako napríklad nové ceny energií doslova likvidujú podnikateľov. 

Hromadné zatváranie podnikov

"Len počas dneška mi volalo deväť slovenských výrobcov slovenských potravín, že dnešným dňom zatvárajú svoju výrobu. Tiež mi volali dva obchody, ktoré mali faktúry za elektrinu sedemsto eur, teraz majú tritisícpäťsto eur. Takisto končia a zatvárajú prevádzky," hovorí poslanec, ktorý vo voľbách kandidoval za hnutie Sme rodina, no v minulom roku vystúpil z tohto poslaneckého klubu.

Známy advokát má RIEŠENIE na vysoké ceny energií!
Vláda vraj už našla spôsob, ako zabojovať s niekoľkonásobne zvýšenými zálohovými platbami od dodávateľov energií pre malé podniky. Uviedol to na sociálnej sieti predseda hospodárskeho parlamentného výboru Peter Kremský. Advokát Weis navrhuje zaslať... Čítať ďalej
14 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Fantastická vláda a podnikatelia bez covidových dotácií

"Preto chcem veľmi srdečne pogratulovať fantastickej vláde, že likvidujú všetky slovenské obchody a slovenských výrobcov. Zostanú nám len zahraničné reťazce plné zahraničných výrobkov, pretože tie slovenské už na pultoch neuvidíme," upozorňuje Linhart, ktorý upozorňuje na to, že množstvo výrobcov už po korone skončilo, pretože do dnešného dňa nedostali žiadne dotácie. 

"K dnešnému dňu, čo dostali nové faktúry za elektrinu štát nie je flexibilný a dostatočne nekompenzuje tieto rozdiely v elektrine," myslí si Linhart a sľubuje, že novú Hegerovu 76-tku nepodporí.

Česi sú flexibilnejší

"Čím skôr táto vláda odíde, tým skôr príde aj pre ľudí dostatočná pomoc. V porovnaní s Českou republikou to absolútne nefunguje, tam sú flexibilnejší - okamžite preplácajú rozdiely a ešte v prípade problémov sa to preklenuje pôžičkou," porovnáva situáciu u nás, kde pokiaľ nemáte zaplatené účty, nedostanete žiadnu dotáciu.

Ako príklad uvádza veľkú hydinovú farmu, ktorá nemôže požiadať o dotácie, pretože nemáme zaplatené účty. A tie nemáme zaplatené dovtedy, kým nedostaneme dotácie na fungovanie.

Súčasť Programového vyhlásenia vlády

Linhart upozorňuje, že zvyšovanie potravinovej sebestačnosti bolo jedným z bodov Programového vyhlásenia vlády, pod ktoré sa aj on, ako vtedy koaličný poslanec, podpísal. Potravinári podľa Linhartovho tvrdenia do dnešného dňa za tie necelé tri roky nedostal jediný cent.

Priestor pre podvádzanie

"Niektorí sa dali napríklad na cestu falšovania mäsa - španielske mäso dávajú ako slovenské, podvádzajú, neplatia dane a podobne. Neviem, ktorí sú to, inak by som to hneď nahlásil, len viem, že to tak funguje," upozorňuje Linhart. 

Arogantný Heger hodil vinu na podnikateľov. Pellegrini: Je to človek bez štipky pokory!
Heger v diskusnej relácii oznámil, že za vysoké zálohové platby za energie si môžu podnikatelia a samosprávy sami. Podľa Petra Pellegriniho (Hlas-SD) tým prekročil všetky hranice. Nepovedali totiž vláde, že nechcú platiť tak veľa, a je to teda... Čítať ďalej
14 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Mlčať už nemieni

"Čaká nás obdobie zahraničných výrobkov bez slovenských obchodov, pretože tie sa zatvárajú. Budem zverejňovať tieto veci, už si môžem otvárať ústa, nie som koaličným poslancom, ktorý by musel držať ústa," ubezpečuje Linhart o tom, že sa budeme dozvedať veci, ktoré by sme sa inak nedozvedeli. 

Žiadal Matoviča o odstúpenie

Linhart vysvetľuje, že z koalície odišiel kvôli nesplnenému sľubu Igora matoviča, ktorý mu dal ohľadne financovania potravinového semaforu, že odstúpi, ak potravinový semafor nebude. Preto žiadal Matovičovo odstúpenie a nie je si istý, či v najbližších voľbách vôbec ešte bude kandidovať.

Stovky percent

O tom, že vláda potopila Slovensko hovorili nedávno aj Miroslav Suja a Milan Mazurek z hnutia Republika. Tí na príklade regiónu Gemera a Podpoľania uvádzajú, že zdravotnícke zariadenia, detské centrá, či podnikatelia, dostávajú v týchto dňoch o niekoľko stovák percent vyššie faktúry len na elektrinu. 

Vo veľmi náročnej situácii budú aj gastro prevádzky, či malí podnikatelia. Suja uvádza príklad reštaurácie, ktorá zatiaľ platila 738 eur, no po novom bude platiť 3.905 eur.

"To je štyristodvadsaťdeväť percent! Majiteľ povedal, že sa môže zblázniť. A ako perlička na záver, pizzeria z Rimavskej Soboty, ktorá platila okolo tisícsedemsto eur mesačne, má po novom platiť 23.000 eur mesačne!" Dokladuje svoje tvrdenie Miroslav Suja.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme