Známy advokát má RIEŠENIE na vysoké ceny energií!
14 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Vláda vraj už našla spôsob, ako zabojovať s niekoľkonásobne zvýšenými zálohovými platbami od dodávateľov energií pre malé podniky. Uviedol to na sociálnej sieti predseda hospodárskeho parlamentného výboru Peter Kremský. Advokát Weis navrhuje zaslať spoločnostiam LIST. Prikladá aj vzor.

"RIEŠENIE EXTRÉMNE VYSOKÝCH ZÁLOHOVÝCH FAKTÚR JE TU,"ohlásil Kremský, poslanec OĽaNO na Facebooku a teší sa vraj z dobrej správy. "Už skoro vláda predstaví riešenie situácie, ktorá v posledných dňoch zdvihla žlč desaťtisícom malých podnikateľov, ale aj ľudí z malých obcí, združení a rôznych malých subjektov, ktoré odoberajú plyn a elektrinu. Zálohové faktúry im v novom roku priniesli nepríjemné prekvapenie - 5 až 10-násobné zvýšenie súm, ktoré by mali platiť."

Doplnil, že je to vylúčené, pretože tí ľudia to nemajú z čoho zaplatiť a tak sa z dočasne povereným premiérom Hegerom pustili do práce. "Po rokovaniach s Úradom pre reguláciu sieťových odvetví, Ministerstvom hospodárstva a dodávateľmi energií sme navrhli tri riešenia, z ktorých sa vybralo verím to najlepšie."

ŠIALENÉ FAKTÚRY z obcí a miest! Horúco z cien energií!
Faktúry za elektrinu doslova ničia nielen podnikateľov, ale aj samosprávy. Šokujúce čísla z niektorých miest a obcí zverejnil na sociálnej sieti riaditeľ kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska, Michal Kaliňák. Faktúry za elektrinu v... Čítať ďalej
14 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Riešenie podľa Kremského

"Dodávatelia stiahnu a stornujú poslané faktúry s vysokými sumami. Namiesto nich vydajú nové, kde bude zastropovaná cena 199 €/MWh pri elektrine, 99 €/MWh pri plyne (to je cena za komoditu, nie celková). Zálohové faktúry by teda mali byť oproti vlaňajším zhruba 2-násobné (žiaľ, plyn a elektrina zdraželi, viac sa nedá urobiť).To bude maximálna cena, ktorú malí podnikatelia za komoditu zaplatia. Ak dodávatelia nakúpili plyn alebo elektrinu drahšie, čiže im vznikne strata, vydokladujú to ministerstvu a to im bude stratu kompenzovať zo štátnej kasy. "

A pridal dôležitú informáciu. "Neplaťte tie vysoké faktúry, ktoré ste dostali, žiadajte dodávateľov, aby ich stornovali a poslali nové so zastropovanými cenami."

V závere nás opäť uchlácholil, že všetko bude v najlepšom poriadku. "Nebojte sa, vláda sa o vás opäť v ťažkej situácii postará a splní svoje sľuby, aj keď to niekedy dlho trvá a stojí nejaké nervy, kým sa to podarí."

Právnik Weis to vidí TAKTO!

Ako na vysoké zálohové faktúry za elektrinu a plyn? Jednoducho, pošlite im list! Advokát Peter Weis má pre vás aj vzor.

Návrh listu pre dodávateľa (napr. ZSE, SPP a pod.), ak ste podnikateľom a prekvapili Vás nové zálohové faktúry:

VEC:​Žiadosť o stornovanie faktúr

Vážená spoločnosť,

v súvislosti so zaslanými faktúrami:

 zemný plyn fa č. ….

 elektrina fa č. ….

pre odberné miesto: …

zákaznícke číslo: …

a v nadväznosti na medializované informácie o zastropovaní cien energií a odporúčanom postupe

https://www.webnoviny.sk/venergetike/vlada-uz-vraj-ma-riesenie-ako-zatocit-s-vysokymi-zalohovymi-platbami-za-energie-a-cena-bude-zastropovana/

si Vás týmto dovoľujeme požiadať o stornovanie zaslaných faktúr, ako aj zaslanie nových, upravených v súlade s deklaráciami predsedu hospodárskeho parlamentného výboru.

Zároveň si Vás dovoľujeme požiadať o vysvetlenie výpočtu predmetných faktúr v častiach zmien jednotkových cien.

S pozdravom ….

Pre prípad, že faktúry boli zaslané už v decembri a ešte ste ich nehradili, odporúčame zaplatiť zálohy v pôvodnej výške a v reklamácii (storne) túto skutočnosť uviesť. Kvôli potenciálnemu odpojeniu od médií.

Držíme všetkým palce! Sme na jednej lodi.

BANSKÁ BYSTRICA - STARÉ HORY, SA ROZHÝBALI: NEMÁME KDE ŠETRIŤ! OHROZILI NÁS! (FOTO)
Protestné zhromaždenie občanov na Starých Horách v Banskobystrickom okrese, ktoré sa konalo v piatok podvečer, malo pokojný priebeh. Zvolal ho starosta Marián Gajdoš ako reakciu na extrémne zvýšenie cien energií a dlhodobé podfinancovanie... Čítať ďalej
13 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!