Naozaj Rusi vyhrajú?
16 | 01 | 2023 I Milan Laca

Americký spravodajský dôstojník a zbrojný inšpektor OSN predpovedá víťazstvo Ruska na Ukrajine.

Bývalý spravodajský dôstojník námornej pechoty Spojených štátov a zbrojný inšpektor OSN Scott Ritter tvrdí -  Rusko v roku 2023 porazí Ukrajinu.

Bude koniec?
Rusko má, podľa Rittera, významnú prevahu nad ukrajinskými silami, čo mu tento rok umožní vyhrať. Vyhlásil to v rozhovore pre kanál Syriana Analysis YouTube.
 
Scott Ritter: VÝĽAD PRE UKRAJINU na rok 2023. Ako Rusko premení svoje vojenské víťazstvo?
Vzhľadom na históriu Minských dohôd je nepravdepodobné, že by sa podarilo Rusko diplomaticky odradiť od vojenskej ofenzívy. Zdá sa teda, že rok 2023 bude rokom pokračujúcej násilnej konfrontácie. Pre Consortium News to skonštatoval komentátor,... Čítať ďalej
13 | 01 | 2023 | Diana Zaťková
Je si istý 
"Rusko tento rok vyhrá. Ruské vedenie, samozrejme, neprijíma žiadne záväzky, ale tvrdím to ako nezávislý analytik," povedal Ritter.
Straty Kyjeva
Podľa neho Kyjev utrpel obrovské personálne straty.  Povedal tiež, že napriek dodávke techniky NATO nemajú ozbrojené sily Ukrajiny čas na výmenu zbraní tak rýchlo, ako ich ničia na bojiskách. Dodávka západnej techniky nebude schopná zmeniť priebeh nepriateľských akcií.
Asi bude koniec 
Ritter už dávnejšie predpovedal , že rok 2023 neveští pre Ukrajinu nič dobré. „Zdá sa, že ani NATO, ani Spojené štáty nie sú schopné udržať objem dodávok zbraní“. Vyhlásil, že technika presunutá do Kyjeva bola väčšinou zničená na bojisku a možnosti nových dodávok Severoatlantickej aliancie sú obmedzené.
Pentagon je optimistický

Hovorca Pentagonu, brigádny generál vzdušných síl Patrick Ryde povedal,  že americká strana podporuje dodávky tankov a iných zbraní od svojich spojencov na Ukrajinu. Sľúbil, že Spojené štáty budú naďalej skúmať možnosti podpory Kyjeva.

Rusi "niečo" chystajú?
„Pripravujú sa rozsiahle zmeny“. Čo by sa mohlo čoskoro stať v bojovej zóne? Personálne zmeny, ktoré nastali vo velení ruskej "špeciálnej operácie" na Ukrajine, môžu naznačovať zmenu prístupu Ruska k stretégii vojny. Dospel k tomu vojenský expert... Čítať ďalej
14 | 01 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!