BANSKÁ BYSTRICA - STARÉ HORY, SA ROZHÝBALI: NEMÁME KDE ŠETRIŤ! OHROZILI NÁS! (FOTO)
13 | 01 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Protestné zhromaždenie občanov na Starých Horách v Banskobystrickom okrese, ktoré sa konalo v piatok podvečer, malo pokojný priebeh. Zvolal ho starosta Marián Gajdoš ako reakciu na extrémne zvýšenie cien energií a dlhodobé podfinancovanie samospráv, ktoré štát nerieši.

Ako pre TASR po jeho skončení Gajdoš konštatoval, protest, na ktorom sa podľa jeho odhadu zúčastnilo okolo stovky starých i mladých ľudí, prišli podporiť aj starostovia niektorých okolitých obcí a tiež z Podpoľania. Protestujúci v čase od 17.00 do 18.00 h blokovali pri vypnutom verejnom osvetlení hlavný ťah na Donovaly, ktorý prechádza ich dedinou. Prechádzali z jednej strany cesty na druhú v 15-minútových časových intervaloch. Na protest dohliadala polícia a obecní hasiči.

Podľa Gajdoša problémy s cenami energií sa dotýkajú nielen miest a obcí, ale každého občana.

Staré Hory majú po novom za elektrickú energiu platiť okolo 100.000 eur ročne, vlani ich vyšla približne na 27.000 eur. Nemajú to z čoho zaplatiť. Základné funkcie obce sú ohrozené, vypínajú už osvetlenie, obmedzili úradné hodiny na úrade, nemajú kde šetriť.

FOTO: Facebook: Martin Turčan - Srdcom Bystričan

Facebook@Martin Turčan - Srdcom Bystričan

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!