Andrej Danko: Referendum je hlasovanie o záchrane Slovenska
12 | 01 | 2023 I Eka Balašková

Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko vyvracia niekoľko mylných tvrdení, ktoré sa šíria v súvislosti s konaním referenda 21. januára 2023. Danko neverí prieskumným agentúram a nádej vkladá do spolupráce s Maďarskom Viktora Orbána.

Pripomína, že toto je už tretí pokus o referendum a tiež, o čo vlastne v tomto referende ide. Je to v podstate posledná šanca pre Slovensko, tvrdí Danko. Dokonca ide ďalej a dáva ponuku menším stranám, čo sa v ostatných voľbách osvedčilo lídrovi OĽaNO.

Referendum nepotrebujeme, veď vláda už padla

Danko pripomína pokus národniarov o referendum z roku 2020. Opoziční lídri ho vtedy odmietli, aby o rok sami rozbehli podpisovú akciu.

"Toto referendum je dôležité, lebo sa môže znížiť kvórum na 76 poslancov. To je dôležité preto, lebo to je jediná šanca zmeniť Ústavu a skrátiť toto utrpenie aspoň na september. Pokiaľ sa nájde 76 poslancov," prízvukuje Andrej Danko. Pripomína, že ak nie, tak "tu máme šialenstvo" ešte rok. 

"To už nie je o politikoch. To už je o občanoch, to už je len o tom, či sa Slovák zodvihne a pôjde. Ak sa Slovák, Maďar, aj Rusín zodvihne a povie, že má snahu pomôcť k zmene Ústavy," myslí si Danko.

Banášov JASNÝ ODKAZ Hegerovi: Prestaňte ZASMRADZOVAŤ verejný priestor!
ZBAĽTE SA A ŤAHAJTE KADE ĽAHŠIE! Presne toto poradil vo svojom statuse na sociálnej sieti dočasne poverenému premiérovi Eduardovi Hegerovi a jeho kompánii spisovateľ Jozef Banáš. Podľa prozaika, dramatika, diplomata a politika Banáša ani tí... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Danko tiež pripomína, že toto je naša posledná šanca "neutopiť sa" a pripomína maďarské príslovie, že kto sa topí, hovorí, že sa posledný raz kúpe. 

"Toto je jediná šanca. Ak nie, samozrejme, že svet sa nezrúti, ale Slovensko bude k tomu oveľa bližšie," upozorňuje Danko.

Ide o život. Náš.

"Je to hlasovanie o záchrane Slovenska! A platí to hemigwayovské, že nikto nie je ostrov sám pre seba a nepýtaj sa komu zvonia do hrobu, zvonia aj tebe. Teda hlasujeme doslova o svojom prežití. Ešte je šanca to zvrátiť," myslí si Anna Belousovová, zo strany Národ a spravodlivosť.

Belousovová: Nepýtaj sa, komu zvonia do hrobu. Zvonia aj tebe
Anne Belousovovej (Národ a spravodlivosť) je jasné, že táto vláda urobí všetko pre to, aby sa udržala pri moci. Preto si myslí, že nie je dôvod neísť 21. januára hlasovať v referende. Pre nás je to podľa nej pár minút, pre Slovensko možno posledná... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Eka Balašková

Prieskumy verejnej mienky

"Máme tu agentúry, ktoré každý deň o štvrtej zverejňujú prieskumy. Máme tu agentúry, ktoré platí Denník N. Alebo sme tu mali agentúru ako Median, ktorá robí prieskumy cez počítač," hovorí Danko o nedôvere niektorým agentúram, pričom verí anketovým prieskumom. Odmieta vychádzať z dát, ktoré sú niekoho pocitom. 

SNS dáva ponuku

"Keď nechceme riskovať mať sedem percent, poďte k nám. Matovič s nami všetkými vybabral. On to tak urobil. Tí ľudia sa ani nepoznali," pripomína Danko taktiku predsedu OĽaNO. SNS má ambíciu spojiť do koalície silné strany. Rokoval preto aj s predsedami Hlasu a Smeru. 

"Tie rokovania prebiehajú, ale jedna vec je istá. Mali by sme sa spojiť," hovorí Danko a vysvetľuje, že ak im dáva agentúra v priemere štyri percentá, reálne sú to hlasy obyvateľov jedného priemerného mesta na Slovensku. 

"Nech ich donesie Huliak, nech ich donesú komunisti a budú mať predsedu v parlamente. To je cieľ toho spájania. Nevieme, s kým pôjdeme do volieb, nevieme, kedy sú voľby, prvý krok musí byť sadnúť si, musíme si veriť. Musíme sa dohodnúť," upozorňuje Danko a jedným dychom dodáva, že on na žiadnu inú kandidátku nepôjde.

Prieskum hovorí JASNE: Slováci NEVLÁDZU platiť bežné účty! Heger ASI VTIPKUJE: Stojíme pri vás a POMÁHAME
Rastúce životné náklady sú najnaliehavejším problémom pre 93 percent obyvateľov EÚ a pre 95 percent Slovákov. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Eurobarometra, ktorého výsledky zverejnil vo štvrtok Európsky parlament (EP), a informovala o tom TASR.... Čítať ďalej
12 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Toto bude veľký boj

Danko vidí potrebu spolupráce aj s Viktorom Orbánom. "Keď začnú spolupracovať Maďari a Slováci, tak sa v Bruseli zbláznia. Bude tu veľké pošpiňovanie, kriminalizácia, útoky," varuje Danko.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme