Ukrajina očakáva mohutný ruský útok
12 | 01 | 2023 I Milan Laca

Ukrajinci hovoria o príprave ruských ozbrojených síl na masívny raketový útok.

Ministerstvo obrany Ukrajiny zaznamenalo prípravu ruských  ozbrojených síl na masívny útok. Oznámila to vedúca tlačového centra "Juh" Natalia Gumeňuková. Ozbrojené sily Ruskej federácie používajú prieskumné drony a údajne poslali lode na prezbrojenie, píše Strana.ua.

Rusi sú aktívni

„Aktivita prieskumných dronov za posledný týždeň, je znamením prípravy na masívne ostreľovanie. Ruské jednotky zbierajú informácie o cieľoch. S najväčšou pravdepodobnosťou budú napadnuté zariadenia kritickej infraštruktúry. V zimných podmienkach sa očakávajú technogénne nepríjemnosti. Rusi pokračujú vo vyhľadávaní našej protivzdušnej obrany, ktorú sa snažia zasiahnuť, “povedala predstaviteľka ukrajinského ministerstva obrany.

Ruská generálska rošáda (Niečo sa chystá?)
Šojgu vymenoval náčelníka generálneho štábu Gerasimova za veliteľa spoločnej skupiny vojsk. Veliteľom spoločnej skupiny síl na Ukrajine sa stal armádny generál Valerij Gerasimov, náčelník generálneho štábu, informuje ruské ministerstvo... Čítať ďalej
11 | 01 | 2023 | Milan Laca

Problémy

"Situácia je dosť komplikovaná. Počasie neprispieva k dokončeniu operácie na Kinburnskej kose. Tam pozorujeme prítomnosť nepriateľa, útoky na opačný breh neustávajú. Toto je demarkačná línia, kde prebiehajú boje,“ vysvetlil situáciu Gumeňukoová.

Američania to sledujú

"Ministerstvo obrany USA  monitoruje veľmi ťažké a intenzívne boje pri Bachmute a Soledare. Pentagon sa domnieva, že nie je dôvod myslieť si, že Rusko „spomalí“, preto treba poskytnúť Ukrajine všetko potrebné", uvádza sa na  webovej stránke Pentagonu.  "Naša pozornosť sa bude naďalej zameriavať na podporu Ukrajiny a poskytovanie bezpečnostnej pomoci, ktorú potrebuje na ochranu svojej krajiny..." Ukrajina dala veľmi jasne najavo, že má v úmysle brániť sa a vrátiť si svoje územie. A to je to, na čo sa zameriavame – zabezpečiť, aby mali všetko, čo potrebujú na obranu svojej krajiny a znovuzískanie svojho suverénneho územia. Pokiaľ ide o Rusko, budeme to naďalej sledovať, budeme naďalej úzko spolupracovať s Ukrajincami a medzinárodným spoločenstvom, aby sme sa uistili, že majú všetko, čo potrebujú. Treba tomu čeliť", uvádza sa vo vyhlásení.

V meste Soledar prebiehajú ťažké boje! Mŕtvych vraj už nikto nepočíta (VIDEO)
Ruské ministerstvo obrany: Výsadkové jednotky zablokovali Soledar, útoky sú smerované na ciele v meste Situácia vo východoukrajinskom meste Soledar je kritická a počet zabitých je teraz taký vysoký, že "mŕtvych nikto nepočíta". Pre portál... Čítať ďalej
11 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!