Šojgu opäť pohrozil!
10 | 01 | 2023 I Milan Laca

Ruské jednotky čoskoro rozšíria svoj arzenál úderných zbraní.

Jadrový strašiak

„Budeme pokračovať v rozvoji jadrovej triády a udržiavaní jej bojaschopnosti, keďže jadrový štít bol a zostáva hlavným garantom suverenity a územnej celistvosti nášho štátu,“ povedal minister. Pripomenul, že ruský  prezident vytýčil ministerstvu prvoradé úlohy. Hlavnou bolo prijať komplexné opatrenia na kvalitatívnu modernizáciu ozbrojených síl a zvýšenie ich bojových schopností. "Potrebujeme neustále analyzovať a systematizovať skúsenosti našich zoskupení na Ukrajine a v Sýrii a na ich základe zostavovať výcvikové programy pre personál a plány dodávok vojenskej techniky. Prax, získaná našimi jednotkami, by sa mala stať základom pre zlepšenie bojového výcviku“, vyhlásil Šojgu.

Admirál Gorškov v Nórskom mori
Ruská vojenská loď vybavená hypersonickými zbraňami absolvovala cvičenie v Nórskom mori. Oznámilo to v utorok ruské ministerstvo obrany. "Posádka fregaty Admirál flotily Sovietskeho zväzu Gorškov vykonala vzdušné obranné cvičenie v Nórskom mori,"... Čítať ďalej
10 | 01 | 2023 | Ivan Mihale/tasr
Stíhacie letectvo
Okrem toho  plánujú zvýšiť bojové schopnosti leteckých síl. Napríklad činnosť stíhačiek a bombardérov v oblasti prevádzky moderných systémov protivzdušnej obrany. Plánujú aj zlepšenie  využitia bezpilotných lietadiel.
Ďalšie oblasti
"Potrebujeme zlepšiť systém riadenia a komunikácie. Na tento účel budeme aktívne využívať technológie umelej inteligencie," dodal minister Šojgu. Osobitne sa  zameral na problém vojenského výstroja. "Rovnako dôležitou úlohou je rýchlo vylepšiť výstroj a taktické vybavenie personálu na najvyššiu úroveň. Všetko, čo vojak potrebuje, by malo byť moderné, pohodlné a spoľahlivé."  
To nie je všetko

Ministerstvo obrany okrem toho plánuje v blízkej budúcnosti modernizovať činnosť vojenských registračných a evidenčných úradov, digitalizovať databázy a nadviazať interakciu s miestnymi a regionálnymi orgánmi. Šojgu tiež povedal, že ministerstvo obrany má v úmysle zlepšiť mechanizmy reagovania na civilné iniciatívy, „z ktorých niektoré si, samozrejme, zaslúžia veľkú pozornosť“.

Dohoda medzi EÚ a NATO
EÚ a NATO sa dohodli na posilnení spolupráce v dôsledku konfliktu na Ukrajine. Európska únia a Severoatlantická aliancia plánujú zintenzívniť spoluprácu v dôsledku vyhrotenia ukrajinskej krízy, informovala agentúra AFP. Hlavná je... Čítať ďalej
10 | 01 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!