Bitka poslankýň Tabák a Cigánikovej nie je trestným činom. Čo im hrozí?
10 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Konflikt medzi poslankyňami z konca septembra,v nočnom klube, sa bude riešiť na okresnom úrade. Ťahanie z vlasy a úder do hlavy. Tabák vtedy pre médiá priznala, že Cigánikovej „uštedrila úder, po ktorom sa ukľudnila“. Tvrdila, že sa bránila po tom, čo sa na ňu poslankyňa SaS zahnala. Neskôr Tabák podala trestné oznámenie na Cigánikovú.  Ako skončí potýčka?

Tabák, Cigániková, zdroj foto: Zomri
Zdroj: Instagram Romana Tabak
Zdroj: FB Zomri
Zdroj: FB/Romana Tabák
FB/Janka Bittó Cigániková
Zdroj: FB J. B. Cigániková
Jana Bittó Cigániková (SaS)/TASR

S informáciou ako konflikt dopadne prišiel denník SME. Trestné oznámenie podala Bittó Cigániková za fyzické napadnutie ešte v septembri, neskôr rovnaký krok urobila aj Tabák. "Po mojom údere zvädla ako tulipán," opísala vtedy bývalá tenistka. Dodala, že ju mrzí, že sa dala vyprovokovať. Tabák tvrdila, že úderu predchádzali vulgárne nadávky od Cigánikovej aj to, že sa po nej poslankyňa SaS najprv neúspešne zahnala a na druhýkrát jej z hlavy strhla šiltovku.

Bittó Cigániková už vie, že polícia prípad posunula okresnému úradu, rozhodnutie ale zatiaľ nedostala. Ešte v septembri podala na poslankyňu Tabák trestné oznámenie za fyzické napadnutie. Znamená to, že nikto nebude v prípade trestne stíhaný. Za priestupok hrozí nanajvýš pokuta.

Hoci obe poslankyne tvrdili, že existujú svedkovia, ktorí potýčku budú môcť opísať, už týždeň po incidente policajný prezident Štefan Hamran naznačoval, že v prípade nikto nechce vypovedať. "Vyzerá to ako tvrdenie proti tvrdeniu," povedal v rozhovore pre Denník N s tým, že prípad napokon môže dopadnúť aj ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Za ten hrozí pokuta do 99€.

Nový variant „Kraken“ útočí! Je pomenovaný po morskej oblude
Slovo Kraken, pochádza zo škandinávskeho folklóru, mátal námorníkov v mori od Nórska cez Island až po Grónsko a prvýkrát bol všeobecne známe v roku 1752. Teraz prichádza jeho nová podoba – genetici neoficiálne pomenovali nový variant Covid-19,... Čítať ďalej
10 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!