Viete, kto stojí za liberálnymi médiami? Sadnite si!
09 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Na portáli Refresher news zverejnila Kamila Šebestová video, v ktorom Roberta Fica, Ľuboša Blahu a Milana Uhríka obvinila zo šírenia hoaxov o Ukrajine. Je jasné, že Ľuboša Blahu to vytočilo a Pravdaže a začal pátrať. Jeho zistena vás posadia do stoličky!

Viete, kto stojí za liberálnymi médiami? Sadnite si!

Trocha investigatívy. Natrafil som na stupidné videjko na neoliberálnom webe Refresher. A tak som sa pozrel, kto je za tým. Stačilo pár klikov na internete. Spadnete zo stoličky. Na Refreshere nejaké popletené dievčatko so slastným menom Kami v hlúpučkom videjku natáralo, že Fico, Blaha a Uhrík šíria hoaxy o Ukrajine a dievčatko tieto hoaxy vyvráti. V prípade mňa a Roberta Fica sa zameralo na to, že interpretujeme konflikt na Ukrajine ako geopolitický boj USA a Ruska. Ja len, že takýto pohľad neponúka iba Fico a Blaha, ale aj významní odborníci z celého sveta, spomeňme profesora Mearsheimera či profesora Sachsa. Nehovoriac o českých politológoch ako prof. Drulák či prof. Krejčí. A tak ďalej.

Ale 26-ročná Kami z neoliberálnej stránky, ktorá o politológiu nikdy ani nezavadila a venuje sa divadlu a tínedžerským románom, trochu podumala a dospela k záveru, že pohľady týchto uznávaných profesorov sú hoax. Lebo ona vie lepšie. Však má 26 a rada pije kávu. Argument síce neponúkla žiaden, ale zato vo videjku použila čarovnú formuláciu. Vraj šírime hoaxy, pretože to potvrdzuje aj najväčšia politologická autorita na Slovensku - facebooková stránka Polície Slovenskej republiky! No chápete, zabudnite na to, čo hovorí profesor Mearsheimer. Kritériom vedeckej pravdy je na Slovensku to, čo povie David Puchovský, neoliberálny admin policajného Facebooku, ktorého najodbornejší výkon v živote bol ten, že písal bulvárne články pre Nový čas. Fajn, nejde o nič nové. Web Refresher je presiaknutý takouto liberálnou tupinou. Podobne ako Denník N, Aktuality, Sme či Startitup. Všetko na jedno kopyto. Nuda.

Zaujímavé to začne byť, až keď si kliknete, kto za webom Refresher stojí. Najskôr zistíte, že Refresher zakladal istý Lukáš Diko, dnes šéf Investigatívneho centra Jána Kuciaka ICJK. Diko dnes sedí vo vedení ICJK spolu so Zuzanou Petkovou z Nadácie Zastavme Korupciu a túto liberálnu nadáciu založil jeden z milionárov z Esetu Miroslav Trnka.

Aká náhodička. Len dodám, že Lukáša Diku si možno pamätáte zo škandálu s politikom OĽaNO Grendelom, keď Diko musel odísť z RTVS, lebo Grendel ho úkoloval, aby pretláčal do telky Lipšica. To bol starý známy škandál, keď sa zistilo, že Dibáková z TV JOJ a Diko z RTVS boli hlavné Grendelove spojky. A možno sú dodnes. Jeden aj druhý hejtujú Smer - ach, tie náhodičky. Ale je to ešte zaujímavejšie.

Keď si kliknete, kto dnes vlastní web Refresher, zistíte, že najväčší podiel patrí firme CB REF. Ďalší klik. CF REF vlastní istý Daniel Gašpar. Další klik. Chlapík vlastní aj inú firmu - Crowdberry. A potom si kliknete Crowdberry a zistíte, že táto firma si vytvorila projekt v hodnote vyše 10 miliónov eur, ktorý financuje ministerstvo financií. Matovič, Heger a tak. A hádajte, s kým tento projekt vlastník Refresheru dal dokopy. Sadnite si. S Miroslavom Beblavým. Pre pamätníkov - to je bývalý líder PS/Spolu. Neduživý neoliberál Mirko, známy tiež ako Palmička utáraná.

Aké náhodičky. Všetko je to prepletené. Celá liberálna kaviareň. Za sebou majú oligarchické firmy s miliónmi na účte a prepojením na Hegerovu vládu. A šíria nenávisť voči Smeru. Vlastnia médiá a mimovládky. A šíria tú istú tupú americkú propagandu. Od Denníka N až po Refresher. Za všetkým hľadaj oligarchov. A špinavé prachy. A nájdeš aj neduživého Mirka, ako robí kšefty so štátom. Nech žije Slušné Slovensko!

Primitívne elity nevedia diskutovať! A každý cenzor verí, že je služobníkom pravdy
Nekorigovaných myšlienok sa obáva primitív, ktorý nevie argumentovať, diskutovať a myslieť. Cenzúra je potom daň za to, že progresívna totalita generuje primitívne elity, skonštatoval to v komentári pre české Parlamentní Listy slovenský pesničkár,... Čítať ďalej
08 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme