Slovensko vyslalo na maďarsko-srbskú hranicu novú skupinu 38 policajtov
09 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Slovensko vyslalo na maďarsko-srbskú hranicu ďalších 38 policajtov. Doterajšiu skupinu príslušníkov Policajného zboru vystriedajú pri pomoci s ochranou tejto vonkajšej schengenskej hranice pred nelegálnou migráciou. Zostať by mali do konca februára. V pondelok ich vyprevadil dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO), policajný prezident Štefan Hamran a riaditeľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru Robert Gucký.

Zdroj: @all TASR

"Stále trvá presvedčenie, že ochrana vonkajšej schengenskej hranice je oveľa efektívnejšie opatrenie, ako zavádzať kontroly na vnútorných hraniciach v rámci Európskej únie," vyhlásil Mikulec. Ako dodal, tento postoj komunikuje aj s orgánmi Európskej únie. Očakáva, že nelegálna migrácia bude aj témou nadchádzajúceho neformálneho samitu vo Švédsku. Zároveň koncom decembra podľa neho vyslalo Slovensko 30 policajtov aj do operácií Frontexu (Európska pohraničná a pobrežná stráž) v Rumunsku a Srbsku.

Policajný prezident ocenil nasadenie príslušníkov Policajného zboru, ktorí v Maďarsku pôsobili v rámci prvého kontingentu. "Potvrdzuje sa, že ak je seriózne strážená vonkajšia hranica Schengenu, máme výrazne menšie problémy vo vnútrozemí, na vnútorných hraniciach," komentoval. V prípade úspešného zvýšenia počtu policajtov, avizuje možnosť uvoľniť viac policajtov.

Viete, kto stojí za liberálnymi médiami? Sadnite si!
Na portáli Refresher news zverejnila Kamila Šebestová video, v ktorom Roberta Fica, Ľuboša Blahu a Milana Uhríka obvinila zo šírenia hoaxov o Ukrajine. Je jasné, že Ľuboša Blahu to vytočilo a Pravdaže a začal pátrať. Jeho zistena vás posadia do... Čítať ďalej
09 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme