Biden už zabudol aj to, čo Zelenskému sľúbil
06 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Biden na rokovaní vlády si hneď nespomenul na prísľub dodať Kyjevu systémy protivzdušnej obrany Patriot

Americký prezident Joe Biden si na stretnutí s členmi svojho kabinetu dlho nevedel spomenúť, aké americké zbrane Washington sľúbil poslať Ukrajine ako podporu vláde Vladimíra Zelenského. Prenos stretnutia bol zverejnený na Youtube kanáli Bieleho domu .

"Nemecko tiež oznámilo, že dnes poskytne Ukrajincom systémy Patriot na boj proti vzdušným útokom," povedal Biden s ťažkými pauzami.

Účinnosť je hmatateľná, ibaže tam údajne zataľ nedorazili

Okrem toho Biden povedal, že ukrajinský konflikt je „v kritickom štádiu“ a tiež poznamenal, že účinnosť systémov Patriot na Ukrajine je už hmatateľná, hoci podľa oficiálnych údajov tam batéria ani nebola doručená.

Vyhlásenia boli urobené na pozadí publikácií v popredných amerických médiách, že Spojené štáty majú 6. januára v úmysle prideliť Kyjevu najväčší balík vojenskej pomoci za rekordné tri miliardy dolárov.

Dohoda USA s Nemeckom

Nemecký kancelár Olaf Scholz a Biden sa vo štvrtok v telefonickom rozhovore dohodli na vyslaní ťažkej vojenskej techniky do Kyjeva. Nemecko oznámilo svoju pripravenosť dodať bojové vozidlá pechoty Marder a systémy protivzdušnej obrany Patriot. Ruské veľvyslanectvo v Nemecku toto rozhodnutie odsúdilo. Podľa predstaviteľov rezortu, ktorý napumpoval Kyjev smrtiacimi zbraňami a ťažkou vojenskou technikou, používanou nielen proti ruskému vojenskému personálu, ale aj proti civilnému obyvateľstvu Donbasu , „toto je morálna línia, ktorú nemecké úrady nemali prekročiť“.

Moderné systémy protivzdušnej obrany Patriot boli zahrnuté do ďalšieho balíka americkej vojenskej pomoci Ukrajine, ktorý bol prezentovaný na Zelenského návšteve vo Washingtone. Podľa prezidenta Vladimira Putina je dodávka protilietadlových raketových systémov Patriot Ukrajine predĺžením konfliktu.

Známy lekár: Kto sa cíti inak - zvieraťom, či ono, oni, ony, je to PSYCHICKÝ PROBLÉM
Lekára Lukáša Pollerta znepokojuje príbeh parížskej učiteľky tanca, ktorá musela skončiť na vysokej škole Sciences Po v dôsledku kritiky, že žiakov brala ako mužov a ženy. Je len muž, alebo žena, komentuje Pollert prípad na svojom twitterovom účte... Čítať ďalej
05 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme