Matúš Šutaj Eštok: Lipšicov kôň Šeliga, útočí na Žilinku
03 | 01 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Normalizátor Žilinka," tak nazval Juraj Šeliga (Za ľudí), poslanec NR SR, generálneho prokurátora Slovenskej republiky, Maroša Žilinku. Takéto pomenovanie nenechalo chladným Matúša Šutaja Eštoka (Hlas - SD), ktorý Šeligu označil za Lipšicovho koňa a v príspevku na sociálnej sieti uviedol aj to, čo si myslí o Danielovi Lipšicovi, špeciálnom prokurátorovi Slovenskej republiky.

"Bezvýznamný poslanec Šeliga, po ktorom ani pes neštekne včera kritizoval príkaz generálneho prokurátora na komunikačnú stratégiu podriadených prokuratúr. Keď sledujem mediálne turné Daniela Lipšica a jeho poskokov nerešpektujúcich zákonom vyžadovanú zdržanlivosť, nič iné by som ani nečakal. Lipšic bude vždy sebastredný politik a nie prokurátor rešpektujúci zákon," uviedol Matúš Šutaj Eštok na sociálnej sieti.

Šutaj Eštok reaguje na slová Juraja Šeligu, ktorý Maroša Žilinku nazval "Normalizátorom"

Tvrdenie Juraja Šeligu, preberáme v plnom znení

Najprv podal disciplinárny návrh na špeciálneho prokurátora za “dve vety” na kameru.

Potom chcel cenzurovať poslancov Národnej rady, aby si mohli na výbor predvolať špeciálneho prokurátora len so súhlasom generálneho prokurátora.

Teraz chce cenzurovať facebook celej prokuratúry, a najmä Úradu špeciálnej prokuratúry, aby nemohli informovať o vážnych kauzách bez povolenia.

Žilinkovi a rovnako mnohým ďalším (vrátane niektorých politikov) vadí, že Úrad špeciálnej prokuratúry komunikuje nezávisle. Je to najmä preto, že aj prostredníctvom komunikácie UŠP sa verejnosť dozvedá informácie o vážnych kauzách a častokrát sú to informácie, ktoré naplno ukazujú, ako Žilinka a spol. koná pri aplikácii paragrafu 363. Samozrejme, toto Žilinkovi evidentne veľmi vadí - narúša to obraz o neomylnom a geniálnom vodcovi. Žiaľ, skúsenosť posledných dvoch rokov so Žilinkom nás učí, že je to prokurátor sovietskeho typu a najnovšie aj normalizátor.

To bolo rečí o transparentnosti a otvorenosti prokuratúry - dnes obyčajná normalizácia a pokus o cenzúru. A je vrcholne zbabelé, že tento pokyn bol vydaný medzi sviatkami, predpokladám bez prerokovania s Radou prokurátorov. Žiaľ, už asi vieme, čo sa bol generálny prokurátor učiť takto pred rokom v Moskve.

Žiaľ, obavy o ktorých hovorím, že je tu tlak podriadiť UŠP pod Žilinku, a tak ju umlčať, sa potvrdzujú. Nesmieme sa vzdať! Naopak, prokuratúra potrebuje reformu a zásadnú!

PS: Na zverejňovanie fotiek na bicykli na oficiálnej stránke generálneho prokurátora bude vydávať súhlas kto? Sagan?!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME