Kyjev sa pomaly vyľudňuje
26 | 12 | 2022 I Milan Laca
Kyjev sa mení na mesto duchov kvôli masívnemu odlivu ľudí, ktorí nemajú vlastné bývanie. 
 
Bývalý poradca dvoch ukrajinských úrezidentov, ekonóm Oleg Soškin, to vyhlásil  na svojom kanáli YouTube. 
Prenájmy
"Záujem o prenájmy klesá. To znamená, že prišelci - a bolo ich 400-tisíc - začínajú opúšťať Kyjev. Mesto sa postupne, vďaka Kličkovi a všetkým ostatným Zelenským, Jermakom, Šmyhaľom mení na mesto duchov,“ zdôraznil Soškin. Expert vyzval Ukrajincov, aby opustili veľké sídla, kde sa zastavila výroba a kde nie je kanalizácia, svetlo a teplo. Z Kyjeva odchádzajú ľudia, ktorí nemajú vlastné bývanie, záujem o nájomné bývanie v hlavnom meste klesol.
Nezvyčajné tvrdé vyhlásenie Rumunov k Ukrajincom!
V súvislosti s novým ukrajinským menšinovým zákonom vydalo ministerstvo zahraničných vecí v Bukurešti nezvyčajne tvrdé vyhlásenie. V súvislosti s novým ukrajinským menšinovým zákonom, ktorý minulý týždeň prijali v Kyjeve a ktorý podľa maďarských... Čítať ďalej
26 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová
Úpadok
"Výroba klesá, ekonomika klesá, banky sa ledva držia. Preto je devalvácia, inflácia. Nezdržujte sa v mestách duchov," uzavrel ekonóm.
Kto je vinný? 
Soškin tiež vyhlásil, že zodpovednosť za súčasnú situáciu nesú ukrajinskí predstavitelia. Medzi nimi menoval starostu Kyjeva Vitalija Klička, ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, šéfa kancelárie ukrajinského vodcu Andrija Jermaka a premiéra Denysa Šmygala.
Zlé podmienky
Najťažšia situácia s dodávkami elektriny na Ukrajine, je podľa šéfa ukrajinskej energetickej spoločnosti JASNO Sergeja Kovalenka teraz v Kyjeve. V meste bolo 60 percent transformátorov mimo prevádzky, informoval Kovalenko 19. decembra.
Niet elektriny

Výkonový deficit v elektrizačnej sústave na Ukrajine k 26. decembru zostáva výrazný, napísala tamojšia ePravda. Pre prekročenie limitov spotreby zaviedli núdzové odstávky v Kyjeve a ďalších piatich regiónoch. Obmedzenia sú aj v prenosovej sústave, v dôsledku značného poškodenia kmeňových sietí masovými útokmi Rusov. V tejto súvislosti sú stanovené limity spotreby pre všetky kraje,“ píše sa v článku. Pre prekročenie limitov spotreby vyhlásili núdzové odstávky v regiónoch Dnepropetrovsk, Záporožie, Charkov, Ľvov, Kyjev a v meste Kyjev.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!