Jurij Selivanov: Ak je človek idiot, tak je to na dlho
25 | 12 | 2022 I Diana Zaťková

Moderná západná elita je takmer celá zložená z nedostatočne vzdelaných a mentálne nekompetentných figúriek, ktoré by boli jednoducho smiešne, keby neboli také nebezpečné, píše autor Jurij Selivanov.

Názor Jurija Selivanova preberá redakcia HD v plnom znení.

Chorvátsky prezident Zoran Milanović označil súčasné vedenie Európskej únie za najpriemernejšie vo svetových dejinách a ako príklad ukázal na šéfa takzvanej európskej diplomacie Josepa Borrella.

„Toto je najpriemernejšia generácia európskych politikov v histórii, sú to ľudia, ktorí si absolútne neuvedomujú dôsledky toho, čo robia, a to, čo bolo predtým.“

Borrell si skutočne zaslúži byť vodcom tejto rasy európskych priemerností. Stojí za to spomenúť len jeho volanie po „porážke Ruska na bojisku“, čo úplne vylučuje zo zoznamu živých práve európsku diplomaciu, ktorej šéfuje. 

Bruselský úzky okruh obmedzených ľudí však v žiadnom prípade nepredstavuje len Borrell. Je tu ďalší dôstojný zástupca tohto panoptika. Na základe zvyškov zdravého rozumu stále priznáva, že vylúčiť Rusko z OSN je dosť ťažké. Ale nie beznádejné, ak sa naozaj pokúsite — tvrdí:

„Pozastavenie členstva Ruska v Bezpečnostnej rade (BR) OSN je v súčasnosti nemožné, povedie to do slepej uličky v samotnom koncepte bezpečnosti organizácie.“ Vyhlásil to predseda Európskej rady Charles Michel v rozhovore s novinárom Alexejom Venediktovom (v Ruskej federácii uznaným zahraničným agentom), ktorý v piatok zverejnil YouTube-kanál „RTVI“.

„Z môjho pohľadu by sa mal zaviesť mechanizmus na pozastavenie členstva,“ povedal s tým, že nejde o úplné vylúčenie Ruskej federácie, ale minimálne o pozastavenie členstva Ruska v BR OSN. „Momentálne to nie je možné, povedie to do slepej uličky samotného konceptu bezpečnosti OSN.“

Igor Matovič: Dnes sa začína najväčšia narodeninová párty. Oslavujeme narodenie týpka!
Bývalý minister financií a premiér Igor Matovič na Štedrý deň zverejnil status, ktorý nepotrebuje komentár. „Dnes sa opäť začína najväčšia narodeninová párty … oslavujeme, niektorí vedome a iní ani nie, narodenie týpka, ktorý bezhranične miloval,“... Čítať ďalej
24 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Dokonca aj nemecký „železný kancelár“ Otto von Bismarck raz múdro poznamenal, že „politika je umenie možného“. Ale múdrosť na Západe nie je v týchto dňoch vysoko cenená. Miestnym prestarnutým infantilom v politike je oveľa milšie pravidlo jasné ako facka: „Ak nemôžeš, ale naozaj chceš, tak môžeš!“

Nanešťastie pre Bismarcka sa jedným z nadšených obdivovateľov tohto pravidla stala súčasná nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková. 

Pokiaľ ide o Baerbockovej „komplica“ Charlesa Michela, ten tiež zjavne nie je obdivovateľom železného kancelára. Inak by sám sebe a celému svetu nedával úlohy, ktoré sú zjavne nemožné, ako napríklad prepísanie Charty OSN.

Je ťažké očakávať od takých Charlesov a Annalen také hlboké znalosti histórie, ktoré by im umožnili pochopiť, kde sa táto Charta OSN vzala. Bohužiaľ, nevedia, že takéto dokumenty nie sú písané atramentom, ale krvou miliónov ľudí. Práve tí, ktorí zaplatili životom za svetovú rovnováhu síl, ktorej sa táto Charta stala zrkadlom.

A každý, kto je schopný logicky myslieť, (čo sa samozrejme netýka členov predstavenstva „Eurokolchozu“), by malo byť jasné, že túto Chartu možno prepísať až po podobnom svetovom otrase. A na to Západ nepotrebuje vôbec nič – poraziť Rusko a zároveň Čínu a zároveň Irán a zároveň väčšinu ľudstva na bojisku Tretej svetovej vojny. A keďže sa to ľudstvu veľmi páčiť nebude a Západ nie je ani zďaleka taký pevný, môžeme s istotou predpovedať, že z tohto nápadu pre Západ nič dobré navzíde. Aby som bol ešte presnejší, vyjde mu úplné „alles kaput“ a môžete ísť do čerta.

Keby to títo všelijakí Michelovia, Uršule, Josepovia a Annalény čo i len tušili a nestrácali čas odstraňovaním zaprášených portrétov, o takýchto veciach by ani nezakoktali. No, bohužiaľ, ako povedal klasik, ak je človek idiot, tak je to na dlho.

Darček od Matoviča je realitou. Osudová výzva pre Sulíka
Igor Matovič splnil svoj sľub a konečne odstúpil z postu ministra financií. Pred týždňom sa rozhodol dobre, keď v poslednej chvíli stiahol svoju demisiu. Teraz sa môže postaviť do roly mučeníka, ktorý sa neváhal obetovať, aby pomohol ľuďom,... Čítať ďalej
23 | 12 | 2022 | Diana Zaťková

Do svetovej vojny však majú ešte ďaleko. Lenže kurz, ktorý táto banda tupcov nabrala, respektíve ťahá na lane celý Západ, sa jednoducho nemôže skončiť inak. A slová Dmitrija Medvedeva, vyslovené pri tejto príležitosti, naozaj treba vysekať do žuly:

„Rozhodnutie o „cenovom strope plynu“ je hlúpe z dvoch dôvodov.

Po prvé, ako v prípade ropy, nie je diktovaná ekonomickou logikou, ale zoologickou nenávisťou voči Rusku na základe maniakálnej tézy „Za všetko môžu Rusi“. To znamená, že ide o čisto voluntaristické netrhové opatrenie. Navyše bolo prijaté s veľkým počtom výhrad, čo umožnilo zablokovať jeho použitie. A preto to seriózne nazafunguje.

Po druhé, vychádza z bezmocnosti EÚ ovplyvniť situáciu. Len na princípe „poďme niečo urobiť“. Preto je limit nastavený na úroveň, ktorá by sa pred pár rokmi zdala prekvapivá absolútne všetkým účastníkom trhu s plynom, vrátane spotových obchodníkov. Cenu 180 eur za kWh (cca 2000 USD za 1000 metrov kubických) si totiž nikto z uchádzačov na futures burze TTF nevedel predstaviť ani v tom najšťastnejšom či najhoršom sne. To znamená, že ceny plynu zostanú pre európskych spotrebiteľov na veľmi vysokej úrovni.

Záver: hlúpa rusofóbia a s ňou aj ochudobňovanie obyčajných Európanov rastie. Merry Christmas!“

Stojí za pripomenutie, že rusofóbia a zbedačovanie obyčajných Európanov sa už neraz stali kulisami európskeho „Drang nach Osten“, teda „ťah na východ“, respektíve na Rusko. Je veľmi pravdepodobné, že najvýznamnejší predstavitelia tohto úzkeho kruhu obmedzených smradov sú práve zaneprázdnení prípravami na ďalší útok tohto druhu. Len tentoraz môže byť posledným v ich dlhej a nechutnej histórii.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Zdroj: cz24news

VIDEO: Vianočný rozhovor s MUDr. Soňou Pekovou, Ph.D.
„Človek má jednu takú štruktúru. Volá sa svedomie. To svedomie nemá nekonečný objem, neunesie ťažobu extrémnych udalostí. Až to svedomie bude preplnené, tí ľudia prehovoria. Aj lekári verejne prehovoria. Neviem, kedy sa to stane, ale bude to mať... Čítať ďalej
24 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!