Koledníci Dobrej noviny začínajú na Štedrý deň vinšovať v rodinách
24 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Koledníci Dobrej noviny začínajú na Štedrý deň a na sviatok Narodenia Pána (25. 12.) prichádzať do rodín v mestách a obciach po celom Slovensku. Informuje o tom eRko - Hnutie kresťanských spoločenstiev detí, ktoré akciu organizuje.

Deti a mládež v sprievode dospelých dobrovoľníkov ohlasujú ľuďom radostnú zvesť o narodení Ježiša, spievajú koledy, vinšujú im zdravie a šťastie. Zároveň zbierajú finančné prostriedky na realizáciu projektov pomoci ľuďom v núdzi v afrických krajinách.

Mottom tohto ročníka je povzbudenie "Zmeňme púšť na záhradu". Tento rok eRko predstavuje deťom hodnotu nezištnej služby.

V uplynulých rokoch sa koledovanie vzhľadom na zhoršenú pandemickú situáciu uskutočnilo napríklad aj v online priestore. Kolednícke skupinky vinšovali a spievali aj pod oknami domácností.

Koledovanie sa uskutočňuje tradične od 24. decembra a trvá do sviatku Zjavenia Pána - Troch kráľov, ktorý sa slávi 6. januára. Tradičnú kolednícku akciu Dobrá novina organizuje eRko - Hnutie kresťanských spoločenstiev detí v spolupráci s katolíckymi farnosťami na celom Slovensku.

Vianočné zvyky a povery: Aj jablko malo veľký význam
Dnes, v čase globalizácie sú aj tie naše vianočné zvyky v rámci Slovenska už viac-menej "uniformné". Nie vždy tomu bolo tak. Kedysi ľudia ďaleko menej cestovali a tak sa mnohokrát aj zvyky líšili od dediny k dedine, o regiónoch nehovoriac. A tak v... Čítať ďalej
24 | 12 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!