Extrémne mrazivé počasie sužuje Spojené štáty
24 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Mesto Havre na severe amerického štátu Montana bolo v piatok podľa Národnej meteorologickej služby (NWS) najchladnejším miestom v USA.

V deväťtisícovom Havre neďaleko kanadských hraníc meteorológovia namerali -39 stupňov Celzia a krátko pred poludním sa tam "oteplilo" na -28 stupňov Celzia. "V niektorých oblastiach môže pobyt vonku viesť k omrzlinám v priebehu niekoľkých minút," uvádza sa v správe NWS.

"Sme (na tieto teploty) zvyknutí, ale aj tak je najlepšie nezostávať vonku príliš dlho," povedal jeden z miestnych obyvateľov Tyler Schaub pre agentúru Reuters.

"Prosím, zostaňte doma a zostaňte v bezpečí," vyzval na Twitteri guvernér susedného štátu Kentucky Andy Beshear.
Mrazy ohrozujú územie, kde žije 240 miliónov ľudí, viac ako dve tretiny americkej populácie. Pre poškodené vedenia výpadky elektriny v piatok večer postihovali viac ako milión domácností a firiem, uviedla webová stránka PowerOutage, ktorá sleduje správy verejných služieb.

Aj v texaskom El Paso na juhu USA teploty klesli až na -18 stupňov Celzia. Výstrahy pred mrazom platia aj pre väčšinu územia na pobreží Mexického zálivu vrátane Floridy.

Meteorologický úrad už vo štvrtok varoval pred "historickou" snehovou víchricou, ktorá prinesie mimoriadnu zimu, silné sneženie a ľadový vietor, čo skomplikovalo dopravu v období Vianoc. Podľa webu FlightAware v piatok zrušili na území USA viac ako 5 700 letov.

A JE TO VONKU! USA a Ukrajina sú strategickí partneri. Vedúci striptízového klubu Zelenskyj vo vytržení
Šéf úradu ukrajinského prezidenta Andrij Jermak uviedol, že Zelenského návšteva potvrdila, že USA a Ukrajina sú strategickí partneri. Prevalila sa dlho utajovaná skutočnosť? Návšteva ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Bielom dome... Čítať ďalej
23 | 12 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!