Minister Šojgu navštívil pozície ruskej armády na Ukrajine
18 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Ruský minister obrany Sergej Šojgu navštívil bojové pozície ruskej armády na Ukrajine.

"Šéf ruského vojenského úradu odletel zo stanovištia ozbrojených síl a navštívili frontovú líniu a pozície ruských jednotiek v oblasti špeciálnej vojenskej operácie," oznámilo v nedeľu ministerstvo obrany na sociálnej sieti Telegram. Text dopĺňa video, na ktorom je Šojgu v helikoptére.

Rusko svoju agresiu voči Ukrajine oficiálne volá "špeciálna vojenská operácia" a vyhýba sa označeniu vojna.
V správe sa ďalej uvádza, že Šojgu si vypočul hlásenia veliteľov a hovoril aj s obyčajnými vojakmi. Zároveň im poďakoval za "vzorný výkon služby".

Hlavnou témou návštevy bolo zásobovanie ozbrojených síl. Po čiastočnej mobilizácii, ktorú v septembri nariadil prezident Vladimir Putin, sa mnoho regrútov sťažovalo, že na Ukrajinu boli vyslaní bez dostatočného vybavenia a výcviku. (tasr/DPA)

Darček od kamošov, srdečná vďaka!
Šéf poľskej polície vyhlásil, že ukrajinci im namiesto použitých granátometov darovali ostré. Hlavný veliteľ poľskej polície Jarosław Szymczyk vo vysielaní rozhlasovej stanice RMF FM uviedol, že vo svojej kancelárii omylom vystrelil z... Čítať ďalej
18 | 12 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť zdieľaním našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na zdieľať. ĎAKUJEME!