Poslanci ukončili rokovací deň. Kollár vrieskal ako zmyslov zbavený, Heger si TÝMTO výrokom podpísal ortieľ...(VIDEO)
08 | 12 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili rokovací deň. Boris Kollár (Sme rodina) vrieskal ako nepríčetný. Premiér Eduard Heger (OĽaNO) si hneď podpísal ortieľ. TOTO mu Slováci nedarujú.

Šéf SaS Richard Sulík reagoval, že premiér nekoná, keď konať má. Pripomenul, že pád vlády Smer-SD k moci nevráti, ale predčasné voľby môžu, preto ponúkajú aj iné scenáre. Branislav Gröhling (SaS) povedal, že štát sa pod Hegerovými rukami rozpadá. Jana Bittó Cigániková (SaS) pripomenula, že prosili Hegera, aby si urobil v OĽANO poriadky, aby vedeli fungovať.

FOTO TASR - Martin Baumann
FOTO TASR - Martin Baumann
FOTO TASR - Martin Baumann
FOTO TASR - Martin Baumann
FOTO TASR - Martin Baumann
FOTO TASR - Martin Baumann
FOTO TASR - Martin Baumann
FOTO TASR - Martin Baumann
FOTO TASR - Martin Baumann
FOTO TASR - Martin Baumann

O slovo požiadal aj predseda parlamentu a Sme rodina Boris Kollár. SaS označil za farizejov, pokrytcov a "naslovovzatých odborníkov" na rozbíjanie vlád. Odmietol dôvody na pád vlády, najmä to, že kabinet nedokáže pomôcť nízkopríjmovým skupinám obyvateľov. „Keď sme prijali, že od 1. januára dostanú matky s deťmi 200 eur na dieťa vo forme 60 eurového prídavku a 140 eurového bonusu na dieťa, tak ste odišli, lebo sme pomohli týmto nízkopríjmovým skupinám obyvateľstva spolu s poslancami Tarabom, Štefanom Kuffom a Filipom Kuffom. To, že oni teraz s vami zahlasujú za povalenie vlády, vám už nevadí,“ vyhlásil Kollár „Keď sme prijali, že od 1. januára dostanú matky s deťmi 200 eur na dieťa vo forme 60 eurového prídavku a 140 eurového bonusu na dieťa, tak ste odišli, lebo sme pomohli týmto nízkopríjmovým skupinám obyvateľstva spolu s poslancami Tarabom, Štefanom Kuffom a Filipom Kuffom. To, že oni teraz s vami zahlasujú za povalenie vlády, vám už nevadí,“ vyhlásil Kollár

Heger si podpísal ortieľ

"My sme proreformná, proeurópska a proukrajinská vláda." Uviedol Heger v pléne. Ihneď sa vzniesla vlna kritiky a poslanec Blaha (Smer-SD) reagoval.

"To, čo sa teraz deje v NR SR, je doslova nechutné. Parlamentnú sálu obsadili úplní neandertálci, ktorí vytiahli svoje kyjaky a ručia po sebe ako zmyslov zbavení. Na jednej strane rozzúrený kmeň SaS. A proti nim ešte hysterický kmeň OĽaNO a Sme rodiny. Ručia, vrieskajú, odhadzujú sa špinou a ťahajú Slovensko do úplnej stoky. Slovensko je kvôli nim v troskách a oni tu už polroka riešia telenovelu medzí Sulíkom a Matovičom.

A postaví sa Heger, ktorého aj vlastní majú za úplnú handru. A vykrikuje, že on je proukrajinský. Nie slovenský, ale ukrajinský! Priznal sa v priamom prenose. A viete, ako označil všetkých 90% Slovákov, ktorí si želajú pád vlády? Vraj sme "rakovina". A treba nás zničiť. Ja len, že k smrteľným chorobám naposledy prirovnávali ľudí Adolf Hitler.

Toto tu dnes vládne. Neandertálci, ktorí riešia iba seba a nenávidia Slovensko." Napísal Blaha na Telegrame.

Rečnila aj Remišová

Vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí) vyhlásila, že SaS odvoláva vládu Eduarda Hegera (OĽANO) za svoju vlastnú nečinnosť. Počas diskusie o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde v Národnej rade (NR) SR pripomenula, že SaS bola súčasťou koalície a jej aktuálne konanie označila za pľuvanec do tváre slušným ľuďom na Slovensku a za pokrytectvo.

 Vyhlásila tiež, že SaS bola dva a pol roka vo vláde, mala ministerku spravodlivosti a ani raz neprišli na rokovanie koaličnej rady s návrhom na riešenie registrovaných partnerstiev. Odmieta preto ich výčitky, že vláda nedostatočne riešila práva LGBTI+ ľudí po vražde na Zámockej ulici v Bratislave.

Ján Baránek: Niektorým z vás sa TOTO nebude páčiť... Akí sme.
Politický analytik RNDr. Ján Baránek vo svojom aktuálnom videu okrem pripomenutia začiatku covidu a toho, čo sme boli ako spoločnosť schopní strpieť. A to všetko len preto, lebo sme podľa neho leniví a manipulovateľní. Súčasných "držiteľov moci"... Čítať ďalej
08 | 12 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik