Na scéne "celý život" a stále si to užíva - Dara má dnes 50 (GALÉRIA)
07 | 12 | 2022 I Eka Balaskova

Dievčatko so zvonivým hlasom niekedy v roku 1980 vyhodili zo speváckeho zboru, pretože je príliš "individualistická". Navštevovala legendárneho hlasového pedagóga Františka Tugendlieba a dievčinka z bratislavskej Dúbravky nahrala svoj prvý album. Krátko po ňom vznikol muzikál Tam je hviezda Sírius, kde si zahrala aj Darinka. 

Prišlo množstvo ďalších hitov a v 80. rokoch si jej rovesníčky sadali do kresla v kaderníctve s prosbou "ostrihať na Darinku". A odvtedy je Dara módnou ikonou a jej meno je značka. Tá je však tvrdo vydretá. Po roku 89 Darina absolvovala pobyt v Amerike, po návrate si začala hovoriť Dara a jej hviezdna kariéra pokračuje dodnes.

Detská diskotéka

Darinka sa narodila 7. decembra 1972 v Bratislave a keďže rodičia videli jej talent na spev, v šiestich rokoch ju zapísali do speváckeho zboru. Odtiaľ ju však po niekoľkých skúškach poslali domov. Sama na to spomína, že už vtedy bola sólistka. Neskôr s Ivanom Krajíčkom naspievali pieseň Detská diskotéka. Nasledovali hodiny u Františka Tugendlieba - hlasového pedagóga, ktorý "vychoval" množstvo spevákov. 

Arabela

Prvú dlhohrajúcu platňu nahrala Darinka v roku 1982 niesla názov Keby som bola princezná Arabela. Volala sa tak aj jedna z piesní, v ktorej účinkovala aj Jana Nagyová, herečka, ktorá si v seriáli zahrala rolu princeznej s čarovným prsteňom. Piesne z tohto albumu boli použité aj v dvojdielnom muzikálovom TV filme Tam je hviezda Sírius a odborníci hovorili, že o malej Darinke budeme ešte veľa počuť.

Slovenský umelecký svet smúti! Zomrela Marína Kráľovičová
Slovenský umelecký svet zasiahla mimoriadne smutná správa. Vo veku 95 rokov zomrela v pondelok večer slovenská herečka Marína Kráľovičová. Patrila medzi národných umelcov. Za svoju kariéru získala niekoľko ocenení. Je dvojnásobnou laureátkou... Čítať ďalej
06 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Hviezda aj v Nemecku

Keď Darinka naspievala pieseň Zvonky štěstí s Karlom Gottom, jej hviezda zažiarila aj za hranicami. Pieseň naspievali aj v Nemčine pod názvom Fang das Licht. "Zvonky" sú dodnes veľmi populárne, aj keď od ich vzniku uplynulo takmer 40 rokov.

Presťahovala sa aj so staršou sestrou do Prahy, kde vyštudovala aj konzervatórium a v Supraphone nahrala aj svoj druhý album s názvom Darinka.

Sen mnohých dievčat

Kým dievčatá po celej republike si na steny lepili plagáty s Darinkou a snívali, že sú rovnakými hviezdami, ako je ona, Darinka popri škole absolvovala nácviky, cestovala, nahrávala a čas, ktorý sme my trávili pri skákaní gumy či hraní badmintonu, venovala hudbe. Sama na to v niektorom z rozhovorov spomína, že ona si také to klasické detstvo vlatne ani nepamätá. 

Prvá poprevratová

Platňa Takmer ružový príbeh sa rodila v časoch Nežnej revolúcie. Aj piesne z tejto platne boli použité v muzikáli, v ktorom si zahrala aj Darina. Pochádza z neho aj veľký Darinin hit Anjelik môj a množstvo ďalších piesní. Po vydaní tohto albumu sa Dara stratila - nejaký čas pôsobila v Amerike. Tam sa zrodilo aj jej umelecké meno.

Zavedú opäť na školách povinné nosenie respirátorov?
K noseniu respirátorov alebo rúšok v školskom prostredí nie je nutné pristupovať celoplošne. Pre TASR to v súvislosti s nárastom chorobnosti na chrípku a akútne respiračné ochorenia medzi deťmi uviedla hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ)... Čítať ďalej
07 | 12 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

V občianskom stále Darina Rolincová

Po návrate z USA Dara používa pseudonym Dara Rolins. Mohlo by sa zdať, že je to nejaká frajerina, no Dara to v nejakom rozhovore kedysi vysvetlila tým, že v Amerike jej priezvisko rôzne komolili a tak si ho prispôsobila angličtine. Po návrate sa k pôvodnému zápisu svojho mena nevrátila a ako Dara Rolins nahráva albumy a vystupuje aj dnes. 

Nie je jej cudzia ani charita

Ako dieťa pravidelne vystupovala na podujatiach Úsmev, ako dar na podporu detí z detských domovov. Ako dospelá svoju tvár prepožičala kampani proti rakovine prsníka istej kozmetickej firmy a popri vlastných koncertoch sa zúčastňuje mnohých charitatívnych vystúpení.

Dara a bulvár

Nie každý deň je sviatok a platí to aj o Darinom živote. V júli v roku 2010 pod kolesami jej auta zahynul 63-ročný dôchodca a Dara si vtedy "užila" veľmi škaredé útoky ako od bežných ľudí, tak aj od bulváru. Sama sa s touto skutočnosťou musela dlho a ťažko vyrovnávať, no musela žiť ďalej. 

Bulvárne médiá vždy rozoberali jej vzťahy, či už s Matějom Homolom, s ktorým má dcérku Lauru, s Patrikom "Rytmusom" Vrbovským, alebo aktuálne s futbalistom Nedvědom. 

Dara o svojej 50tke

Dnes, o 8 ráno, v čase keď deťom začína škola, priviedla Zlatka z Bratislavy na svet malú ManDARINKU. 7.12. je dnes a aj keď mám narodeniny každý rok, tieto sú výnimočné. 50 je mocné číslo a ja som šťastná, že som šťastná, zdravá, milovaná:). Každý deň sa dívam rovnako zvedavo na to, čo ďaľšieho mi život prinesie a za tie roky som sa naučila prijať všetko ako "boží plán". Osud, proste niečo, čo má v mojom živote miesto, z čoho sa mám poučiť, pochopiť, zoceliť, alebo iba obyčajne radovať. Beriem všetko! Pretože to je život...Ďakujem za všetky zážitky, ďakujem za Lolu, za svoju skvelú rodinu, lásku a ďakujem aj za vás, za miesto vo vašom srdci," napísala v stredu Dara na svojej FB stránke, cez ktorú s fanúšikmi intenzívne komunikuje.

&set=a.260843315408096

Dara, máš to v mene, tak nech sa darí!

Darinka v časoch, keď ešte ledva stála na nohách
Darinka v časoch, keď ešte ledva stála na nohách
FB Dara Rolins official
V 80. rokoch dievčatá chodili ostrihané "na Darinku"
V 80. rokoch dievčatá chodili ostrihané "na Darinku"
screen z videa Detská diskotéka
cca 13-ročná Darinka
cca 13-ročná Darinka
DR official
Odvážna Dara - nerobila si ťažkú hlavu z rečí puritánov
Odvážna Dara - nerobila si ťažkú hlavu z rečí puritánov
FB Dara Rolins official
DR official
Dara Rolins / Instagram (dararolins_vermi)
Dara Rolins / Facebook (Dara Rolins)
Dara Rolins / Facebook (Dara Rolins)
Darinka v časoch, keď ešte ledva stála na nohách
V 80. rokoch dievčatá chodili ostrihané "na Darinku"
cca 13-ročná Darinka
Odvážna Dara - nerobila si ťažkú hlavu z rečí puritánov

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik