Na prezidentku sa vzniesla obrovská vlna kritiky. Čo povedali politici za to, že prijala cenu Madeleine Albrightovej?
07 | 12 | 2022 I Ivan Mihale

Demokracia je len taká silná, aká silná je naša každodenná angažovanosť v nej – trpí, keď ju nebránime. V noci na stredu to prostredníctvom videoodkazu uviedla slovenská prezidentka Zuzana Čaputová pri prevzatí Ceny za demokraciu Madeleine Albrightovej, ktorú jej udelil americký Národný demokratický inštitút (NDI). TASR informuje podľa príspevku NDI na sociálnej sieti.

Čaputová dostala Cenu za demokraciu Madeleine Albrightovej za jej neochvejný záväzok zotrvať pri ochrane demokracie na Slovensku, v Európe a na celom svete, napísal NDI na Twitteri.

Reakcie politikov na "významné" ocenenie, hovoria za všetko

Ľuboš Blaha (Smer-SD) kritikou nešetril

"Albrightovú prezývali "balkánska mäsiarka", lebo zapríčinila bombardovanie Juhoslávie a smrť stoviek malých srbských detí.Čo sa teda čudujeme? Veď to je úplne logické - Čaputová s rovnakým zápalom ako Albrightová obhajuje americké záujmy, zbrojenie a predlžovanie vojny, kvôli ktorej umierajú ľudia na Ukrajine. Obe sa vyžívajú v tom, že zomierajú Slovania. Obe milujú Ameriku a obe Slovensko považujú za čiernu dieru. Akú inú cenu mala Čaputová dostať? Plne si ju zaslúži, " začal Blaha na Telegrame.

Zároveň poukazuje, že cenu dostala od Národného demokratického inštitútu (NDI) z Washingtonu, ktorý je financovaný americkou vládou a Sorosovou Nadáciou otvorenej spoločnosti.

"Akoby to, že už druhýkrát dostáva cenu z USA nebol dôkaz toho, ako veľmi má k tejto veľmoci blízko. Naposledy to bolo 175 tisíc dolárov, koľko to bude tentoraz? Dodávam, že NDI je financovaný americkou vládnou nadáciou National Endowment for Democracy. Táto istá nadácia sa podieľala na prevrate na Ukrajine, na pokuse o puč vo Venezuele a na ďalších amerických majdanoch.A takéto nadácie dnes oceňujú Čaputovú - to jej už rovno mohli na čelo vypáliť AMERICKÁ MAJDANISTKA. Je skvelé, že Čaputová dostáva ocenenia za to, že čelí svojim občanom a za služby pre Ameriku, ehm, pardón, demokraciu.Len sa tak zamýšľam, že tým Američanom už ani hanby nie je, že to robia takto okato... " dodal poslanec v závere.

Jan Baránek: Ak nás niečo zabije, budú to aktivisticko-novinárski nohsledi. Boh ochraňuj Európu!
Boh ochraňuj Európu! Papagájujem to už dlho. Títo vymenení aktivisti nás privedú do krachu, chudoby, straty mobility. Už som to x krát povedal. NEDÁ sa normálne existovať a nerešpektovať zákony fyziky, alebo, ak chcete, v prípade LGBT…XYZ+++, aj... Čítať ďalej
07 | 12 | 2022 | Ivan Mihale

Anna Belousovová tvrdo ako nikdy predtým

“O Zuzane Čaputoveu som nikdy nemala vysokú mienku, no po tom, čo získala Cenu za demokraciu Madelaine Albrightovej, u mňa klesla na samé dno. Dokonca ho prerazila. Vôbec nazvať po Albrightovej- ” balkánskej mäsiarke” nejakú cenu je podľa mňa zvrhlosť a ten, kto si túto cenu zobral, schvaľuje zločinecké, neľudské a dovolím si povedať fašistické správanie tejto ženy. Madelaine Albrightová ako ministerka zahraničia USA presadila vojenskú agresiu voči Juhoslávii. Obeťami šírenia demokracie Made in USA boli tisíce nevinných obetí- žien, detí. Keď moderátorka tv Madelaine Albrightovej pripomenula, že v dôsledku sankcií USA voči Iraku zahynulo 500 tisíc detí, toto monštrum sa vyjadrilo, že “stalo to za to”!”

Bývalá poslankyňa si neberie servítku a tvrdí, že Čaputová nie je pre ňu žiadna prezidentka. “Tento omyl slovenskej politiky dokáže zvolávať tlačovky, keď niekto pravdou ublíži jej rozmaznanej dcére a prevzatím ceny balkánskej mäsiarky schvaľuje smrť pol milióna detí !!! Pani Čaputová je koncentrát egoizmu, ktorý ľutuje len seba, ak niekto siahne na jej majestát, no vraždy civilov v Juhoslávii sa jej kamenného srdca nijako nedotknú. FB môže tento môj status vymazať. Môže ma pokojne prísť zatknúť polícia, no nedá mi mlčky prejsť nad týmto hnusným, neľudským svinstvom,” dodala Belousovová.

Eduard Chmelár "O ČIERNEJ DIERE NIELEN V SRDCI MADELEINE ALBRIGHTOVEJ"

Chmelár okomentoval prevzatie ceny tradične so svojou dávkou irónie:

"Blahoželám Zuzane Čaputovej k získaniu Ceny za demokraciu Madeleine Albrightovej, ktorú jej udelil Národný demokratický inštitút vo Washingtone. Veď ktorý presvedčený demokrat by nechcel prevziať ocenenie pomenované po cynickej architektke bombardovania Juhoslávie, ktorej v niektorých krajinách nepovedia inak ako "balkánska mäsiarka". Ktože by netúžil po uznaní od tej láskavej ženy, ktorá v máji 1996 na pripomenutie moderátorky CBS, že v dôsledku sankcií proti Iraku zomrelo viac ako pol milióna detí, bez váhania odpovedala: "Tá cena stojí za to." Koľko dobra bolo cítiť z jej mäkkých očí, keď počas autogramiády v Prahe zvrieskla na demonštrantov, ktorí jej prišli ukázať fotografie obetí humanitárneho bombardovania: "Hnusní Srbi, vypadnite!!!" Preto nás teší, že aj slovenská diplomacia sa "hrdo hlási k jej odkazu slobody, demokracie a oddanosti službe ľuďom". Veď uznajte, jej snaha sprivatizovať kosovskú telekomunikačnú a poštovú spoločnosť v hodnote 600 miliónov eur vôbec neznamená, že mala obchodný záujem na odtrhnutí Kosova, ona to robila z čírej lásky k tunajším ľuďom, ktorých si zamilovala do posledného centu. Takže sa z toho veľmi tešíme, lebo pomenovať cenu za demokraciu po Albrightovej je ako pomenovať cenu za humanizmus po Breivikovi.

Nikto iný nevie lepšie oceniť prínos k demokracii ako Národný demokratický inštitút napojený na rozpočet Kongresu USA. Títo čistí filantropi, ktorí pomáhali financovať pokus o prevrat vo Venezuele a ďalšie bohumilé skutky, sú otravnými ľudskoprávnymi aktivistami neustále obviňovaní z presadzovania americkej ekonomickej a kultúrnej hegemónie. Ale to je určite bohapusté ohováranie. Veď my vieme, že americké think-tanky robia všetko nezištne.

No a napokon je tu naša milá laureátka, ktorá získala cenu "za jej neochvejný záväzok zotrvať pri ochrane demokracie na Slovensku, v Európe a na celom svete" a určite aj v Mliečnej dráhe a priľahlých galaxiách. Až mi slzička vyhŕkla. Ešteže nikto nezabúda na jej zásluhy, ako vášnivo presadzuje zavedenie cenzúry na všetkých fórach, s akým odhodlaním ignoruje všetky výzvy na to, aby sa zastala najznámejšieho väzňa svedomia Juliana Assangea, ako rázne podnikla útok na priamu demokraciu, keď odvážne ochránila vládu pred referendom, ako odolala všetkým snahám postaviť sa na stranu ľudí proti mocenskej svojvôli. Už to konečne uznajte, tá cena je v tých správnych rukách. A vy, ktorí to nedoprajete tejto svetoznámej, najvplyvnejšej žene, ktorú nám všetci závidia, dokonca aj tam, kde o nej nič nevedia, vy stojíte na strane zla. Ibaže by to všetko bolo... inak?"

Každý kto jej veličenstvo bude kritizovať, ohrozuje ju
"Každý kto jej veličenstvo bude kritizovať, ohrozuje ju," myslí si Anna Belousosová. V názorom príspevku na sociálnej sieti uviedla aj viac. Napríklad aj to, že: "...Policajný prezident aj s ministrom vnútra to môžu rovno zabaliť!" Prečo?... Čítať ďalej
06 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik